Χίλιοι δρομείς έτοιμοι για τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο

imima st

imima st

Περισσότεροι από 1000 δρομείς θα λάβουν μέρος στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων και των αγώνα 5km, το Σάββατο 13 Μαΐου.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, όπως επεσήμανε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γραμμενιάτης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι, η οργανωτική επιτροπή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διοργάνωση ενός άρτιου και ασφαλούς αγώνα, σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές της πόλης των Ιωαννίνων.

Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει την Τροχαία Ιωαννίνων,τουςεθελοντές,τους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα, ενώ κάλεσε όλους τους Γιαννιώτες να δώσουν το παρόν το απόγευμα του Σαββάτου χειροκροτώντας τους δρομείς που θα τρέξουν στην παραλίμνια περιοχή.

Οι δρομείς θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους το απόγευμα της Παρασκευής(6-9μ.μ) και το πρωί του Σαββάτου (10.30-13.30) από το κατάστημα της FIFTHELEMENT (Δαγκλή2 και Παπάζογλου). Το απόγευμα του Σαββάτου (16.30-18.30) θα γίνεται παραλαβή των αριθμών και των chipχρονομέτρησης για τον αγώνα των 21km,από την Γραμματεία του αγώνα στην Πλατεία Μαβίληκαι από τις 19.30-20.30 για τον αγώνα των 5km, από το ίδιο σημείο.

Ο τεχνικός δ/ντής του αγώνα και εκπρόσωπος της εταιρίας διοργάνωσης αθλητικών event, MyAdventure,Βασίλης Τζουμάκας από την πλευρά του επεσήμανε ότι: «ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση για την πόλη και οι βάσεις που μπήκαν σε οργανωτικό επίπεδο αποδεικνύουν πως ο αγώνας ήρθε για να μείνει!» Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 το απόγευμα από την πλατεία Μαβίλη. Ηδιαδρομή του ημιμαραθώνιουδιασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά διατηρητέα κτίρια, “αγκαλιάζει” το Κάστρο, τη μικρή αυτή καστροπολιτεία με τα πολλά μνημεία της οθωμανικής κυρίως περιόδου, περνάει κάτω από τα μεγάλα πλατάνια της παραλίμνιας περιοχήςκαι συνεχίζει, δίπλα πάντα στη λίμνη, σε έναν πεζόδρομο, μέσα στη φύση, με τους ήχους της πόλης να χάνονται σταδιακά. Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν ανά 4km.

Τη διοργάνωση συμπληρώνει ο αγώνας των 5km, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 9.15 το βράδυ από την πλατεία Μαβίλη επίσης.

Οι απονομές θα γίνουν στις 20.45 για την γενική κατηγορία,κατηγορία γυναικών και ηλικιακή κατηγορία 40+ στα 21kmενώ στις 22.00 για τα 5km και τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.

Aπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν οι πολλές διοργανώσεις αγώνων δρόμου ενέχουν τον κίνδυνο να χαθεί το μέτρο και να επέλθει κορεσμός, ο κος Τζουμάκας τόνισε πως, μπορεί να γίνονται πολλοί αγώνες αλλά αυτοί που θα μείνουν και θα καθιερωθούν είναι οι καλύτεροι.

Συνδιοργανωτής του αγώνα είναι ο Δήμος Ιωαννιτών και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ