Χατζηδάκης- Τασούλας: Η Κυβέρνηση ξέχασε την μισή ιστορία της Ιόνιας

kxatzidakis eg

kxatzidakis eg

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης αλλά και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας για να σχολιάσουν τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού και την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Στην τελετή των εγκαινίων είχαμε δύο διαφορετικές εικόνες, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.. Από την μία ήταν η Ελλάδα που προχωρά μπροστά, η Ελλάδα των έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, των έργων που ανήκουν σε όλους τους Έλληνες.. Από την άλλη υπήρχε η Ελλάδα της μικροψυχίας, της αερολογίας και του λαικισμού.

«Η κυβέρνηση ξέχασε πως βρισκόταν σταθερά απέναντι στα έργα αυτά από όταν ξεκίνησαν, ξέχασε ότι ήταν με το κίνημα δεν πληρώνω, ξέχασε ότι τα έργα έπρεπε να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2015 και τελειώνουν με δύο χρόνια καθυστέρηση λόγω των ερασιτεχνισμών τους που πληρώθηκαν πανάκριβα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και καταλόγισε θράσος στο κυβερνητικό επιτελείο το οποίο μιλά για εξοικονόμηση πόρων όταν δόθηκαν πανοπροίκι στους εργολάβους 500 εκατομμύρια ευρώ.

«Κρατάω την θετική εικόνα ο λαϊκισμός είναι στη δύση του», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Αιχμηρός ήταν και ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας ότι ο δρόμος, όπως κάθε δρόμος, έχει την δική του ιστορία, όμως ο κ. Τσίπρας δεν είπε ολόκληρη την ιστορία της Ιόνιας Οδού.

«Δεν είπε ότι καταψήφισε και κατήγγειλε τις συμβάσεις και το 2008 και το 2013, δεν είπε ότι όλο το 2015 πήγε χαμένο λόγω των δικών τους παλινωδιών, δεν είπε ότι το έργο καθυστέρησε δύο χρόνια και με μισό δις κόστος», ανέφερε ο βουλευτής Ιωαννίνων.

Συνάμα όμως αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης, τονίζοντας ότι ο δρόμος παρέχει γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση και επεσήμανε την ανάγκη επέκτασης της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά.
{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ