Χάθηκαν με τις μηχανές σε δασικούς δρόμους και κινητοποίησαν τις αρχές για… διάσωση!

pirosvestiki vouno

Μία παρέα φίλων με μηχανές μεγάλου κυβισμού είχε ξεκινήσει από την Εύβοια προκειμένου να περάσει ένα ωραίο Σαββατοκύριακο στα βουνά των Τρικάλων και των Ιωαννίνων.

Τρεις από αυτούς, θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τους δασικούς δρόμους που οδηγούν από το Περτούλι στο Μέτσοβο χωρίς όμως να έχουν καμία γνώση της περιοχής. Αποτέλεσμα ήταν να χαθούν και μόλις έπεσε το σκοτάδι, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, να ζητήσουν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες υποστήριζαν ότι η ζωή τους είναι σε κίνδυνο καθώς βρίσκονται στην άκρη κάποιου γκρεμού… Ο δασικός δρόμος που είχαν ακολουθήσει ήταν κλειστός με δέντρα και χώματα… Και η ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο!

Από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ζητήθηκε να σταλεί το στίγμα τους. Δεν γνώριζαν να το κάνουν.. Με τις οδηγίες των έμπειρων υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος το κατάφεραν και άμεσα κινήθηκε δύναμη από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Μετσόβου για τον εντοπισμό τους!

Στο μεσοδιάστημα οι επικοινωνίες με το επιχειρησιακό κέντρο συνεχιζόταν… Και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές οι τρεις μοτοσικλετιστές ήταν εξαιρετικά εριστικοί υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην… διάσωσή τους!

Σε μισή ώρα περίπου από την στιγμή που είχε εντοπιστεί το στίγμα τους η δύναμη της Πυροσβεστικής βρέθηκε στο σημείο.

Διαπίστωσαν ότι γκρεμός δεν υπήρχε, κίνδυνος κανένας για τη ζωή τους και βρισκόταν σε πολύ μικρή απόσταση από την άσφαλτο, όμως προφανώς δεν γνώριζαν τον δρόμο για να προσεγγίσουν.

Οι πυροσβέστες έβγαλαν και τις μηχανές των τριών από το δασικό δρόμο ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουν την περιπέτεια στα βουνά της Ηπείρου.

Είναι μία ακόμη περίπτωση όπου η έλλειψη σωστής οργάνωσης όσων θέλουν να εκδράμουν στα βουνά, η απουσία γνώσης της περιοχής και η αδυναμία χρήσης βασικών μέσων οδήγησε σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έχει κάνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου Βασίλης Βράστος έχοντας πλήρη γνώση του συμβάντος και της εξέλιξής του.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • anartisi pistosvestiki

«Προφανώς κάποιος που δουλεύει σκληρά έχει την  ανάγκη του χόμπι.

🏍️Έχει στην κατοχή του μηχανή μεγάλου κυβισμού και iPhone📱

Δύο σημαντικά εργαλεία για να ξεκινήσεις βόλτα με τους φίλους σου σε δασικούς δρόμους..

🚒🆘 Όταν έρχονται τα δύσκολα και δε ξέρεις αυτά τα πολύτιμα εργαλεία να τα χρησιμοποιήσεις ζητάς βοήθεια από την Πυροσβεστική και εδώ αρχίζει το θέατρο του παραλόγου.

📡Οι πυροσβέστες σου μαθαίνουν να μπορείς να στείλεις το στίγμα σου.

🌒Οι πυροσβέστες σε ηρεμούν γιατί έχει νυχτώσει και σε έχει κυριεύσει ο φόβος.Ειναι πλέον σίγουροι ότι σε άμεσο διάστημα θα είναι δίπλα σου

🔥Μια ολόκληρη ομάδα πυροσβεστών και όχι μόνο ασχολούνται μαζί σου για να σε βοηθήσουν

⚫Είσαι όμως εριστικός, αγενής και με απαιτήσεις όταν μιλάς μαζί τους

😠 Παρ όλα αυτά οι Πυροσβέστες είναι πάντα ευγενικοί μαζί σου

🏁Σε λιγότερο από μία ώρα σε έχουν  εντοπίσει γιατί έχουν άριστη γνώση του μέρους που εσύ έχεις δει μόνο στο χάρτη, σου έχει δείξει την δυνατότητα της μηχανή σού και σε έχουν οδηγήσει σε ασφαλές σημείο ώστε να συνεχίσεις το πρόγραμμα σου και το ΣΚ σου.

💣Δεν θα συνεχίσω …..

ΥΓ όλα καλά ή μήπως όχι;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ