Χαρδαλιάς: Μέτρα στο αεροδρόμιο, δεν ανοίγει άμεσα η Κακαβιά

xardalias aerodromio

Αυστηρά μέτρα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων για τον έλεγχο επιβατών που θα φτάσουν από το εξωτερικό ανακοίνωσε αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Παραμυθιά, όπως και για κάθε νέο κρούσμα που εκδηλώνεται στη χώρα.

Από τις δηλώσεις που έκανε προκύπτει ότι δεν θα υπάρξει άνοιγμα των χερσαίων συνόρων με την Αλβανία την 1η Ιουλίου, γεγονός για το οποίο θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης εντός των επόμενων ημερών.

Στην σύσκεψη μετείχε ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης, η ηγεσία της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εκπρόσωπος του στρατού, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών Γιώργος Λώλης, η βουλευτής Μαρία Κεφάλα κι άλλοι.

Ο Υφυπουργός παρουσίασε το πλάνο βάση του οποίου θα ξεκινήσουν οι διεθνείς πτήσεις και τα μέτρα που θα ισχύουν και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

«Εργαζόμαστε ώστε με ασφάλεια να κάνουμε τους ελέγχους και ταυτόχρονα να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι στα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν υπάρχει καμία διάθεση για την παραμικρή έκπτωση», τόνισε με έμφαση ο κ. Χαρδαλιάς.

Το άνοιγμα του τουρισμού και η στήριξη της οικονομίας δεν αποτελεί προτεραιότητα σημαντικότερη από την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, διαμήνυσε.

Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα υπάρχει μόνιμα κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής στρατιωτικό γιατρό όπου θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους με βάση συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Όταν κριθεί απαραίτητο θα συνδράμουν οι υπόλοιπες υπηρεσίες.

Την Δευτέρα θα γίνει άσκηση προσομοίωσης σε όλα τα αεροδρόμια ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα.

«Δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος των συνόρων» απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς σε ερώτηση του Epiruspost για την κατάσταση στην Αλβανία και πιθανά μέτρα στην Κακαβιά. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι επίκειται και επίσημη απόφαση της κυβέρνησης.

«Ανοιχτός θα μείνει μόνο ο Προμαχώνας. Όταν ανοίξουν τα σύνορα αυτό θα γίνει με την λήψη μέτρων και με στοχευμένους ελέγχους» τόνισε.

«Παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση στις Βαλκανικές χώρες.. Δεν υπάρχουν μόνο εκεί προβλήματα. Αξιολογούμε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση αυτά λαμβάνουμε τις αποφάσεις» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ