Χαρδαλιάς: Ενδείξεις τοπικής διασποράς στα Γιάννινα

nikos xardalias

«Έχουμε σαφείς ενδείξεις τοπικής διασποράς του ιού στα Γιάννινα». Την δήλωση αυτή έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην τακτική ενημέρωση της Τρίτης αναφερόμενος στο μέτρο χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Όπως τόνισε στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος μπήκε σε ειδικά περιοριστικά μέτρα, επιβεβαιώθηκαν 89 κρούσματα από τα συνολικά 101 στην Περιφερειακή Ενότητα.

«Με βάση την εμπειρία που έχουμε σε κάποιες περιοχές είμαστε πιο αυστηροί κι αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων και τις αντοχές του νοσοκομειακού συστήματος», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Συμπλήρωσε ότι τα όλα τα δεδομένα σταθμίζονται ανά τριήμερο, οι εξελίξεις παρακολουθούνται και το βασικό ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να ελεγχθούν οι εστίες στην περιοχή.

Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Την εφαρμογή του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού με τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας ανακοίνωσε την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, τα καταφέρνουμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να ανατραπεί» προειδοποίησε. 

«Αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας, η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα. Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά δεκαπέντε μέρες» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο στοχευμένων μέτρων και κανόνων, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή… Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το πλαίσιο των επιπέδων μέτρων και κανόνων θα βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες. Το πρώτο επίπεδο θα είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και το τελευταίο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου. 

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στην κούραση… Πρέπει να τηρούμε την εφαρμογή των μέτρων» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην κοινή γνώμη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ