Χαρδαλιάς: Έκκληση για εγρήγορση στους πολίτες

xardalias nikos

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 7.134 ενεργά κρούσματα ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε καταγράφονταν 773 κρούσματα την ημέρα έναντι 430 κρουσμάτων μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο την βόρεια Ελλάδα και πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην Ελλάδα υπάρχουν 7.134 ενεργά κρούσματα ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε καταγράφονταν 773 κρούσματα την ημέρα έναντι 430 κρουσμάτων μια εβδομάδα νωρίτερα.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε μεταξύ άλλων:

•    Παράκληση σε όλη την Ελλάδα:  Τα πράγματα πάνε στη  λάθος κατεύθυνση

•    Όπου τηρούνται τα μέτρα αποδίδουν και το αποδεικνύουν οι 13 ΠΕ που κατέβηκαν επίπεδο

•    Την ίδια στιγμή συνεχίζονται και γίνονται ακόμη πιο εντατικοί οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων

•    Στόχος των ελέγχων είναι να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα εφαρμόζονται και αυτό απαιτεί η πολιτική δημόσιας υγείας

•    Δεν είναι δυνατό να κερδοσκοπούν κάποιοι εις βάρος της δημόσιας υυγείας

•    Είμαστε αμείλικτοι στην κατεύιυνση των ελέγχων που θα είναι σαρωτικοί με μεικτά κλιμάκια Αστυνομίας,  ΕΑΔ, και αρχών για τον έλεγχο της  Αγοράς

•    Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου: Κατάθεση στεφάνων με αυστηρή τήρηση μέτρων. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε να γιορτάσουμε φέτος την 28η Οκτωβρίου με διαφορετικό τρόπο.  

«Ξέρουμε ότι η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα. Για αυτό χρειάζεται να κλείσουμε την πόρτα στον ιό.  Αυτό δεν είναι θέμα αστυνομίας, αλλά ατομικής και κοινωνικής συνείδησης» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ