Χάος και πάλι στην Κακαβιά!

kakavia augoustos 2021

Όσα διαδραματίστηκαν τον περσινό Αύγουστο στα ελληνοαλβανικά σύνορα φαίνεται πως δεν έγιναν μάθημα σε κανέναν.

Το σήριαλ επαναλαμβάνεται και φέτος και αν άμεσα δεν υπάρξουν μέτρα η κατάσταση τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου θα είναι και πάλι τραγική.

Ήδη οι εικόνες από τον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς αποτυπώνουν τις ουρές χιλιομέτρων στην είσοδο προς την Ελλάδα και την πολύωρη ταλαιπωρία.

Κι αυτό συμβαίνει τις τελευταίες τρεις ημέρες όταν άλλαξαν οι οδηγίες (από τον ΕΟΔΥ ή την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) και πλέον πρέπει να γίνεται rapid test σε όλους  όσους εισέρχονται στην χώρα. Διευκρινίζεται ότι μέχρι και προχθές γινόταν δειγματοληπτικός έλεγχος.

Τις βραδινές ώρες ωστόσο στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς παραμένουν μόνο δύο άτομα για την διενέργεια τεστ. Έτσι είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ατελείωτες ουρές και να είναι αναπόφευκτη η ταλαιπωρία.

Φυσικά και στην διάρκεια της μέρας οι ουρές είναι μεγάλες αλλά η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη από κείνη των νυχτερινών ωρών.

Οι διελεύσεις από την Κακαβιά ξεπερνούν τις 3.500 ημερησίως. Η κίνηση δείχνει ότι και οι μέρες του Δεκαπενταύγουστου θα είναι πολύ δύσκολες αν έγκαιρα η πολιτεία δεν μεριμνήσει για την λήψη μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ