Χαμηλό κρουσμάτων… Μόλις επτά στο Νομό Ιωαννίνων

nosokomeio covid m

Ο Νομός Ιωαννίνων παραμένει στο «πορτοκαλί» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας γεγονός που έκανε την Παρασκευή τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να απευθύνει συστάσεις για τήρηση των μέτρων.

Η συγκεκριμένη επιδημιολογική εικόνα είναι συνάρτηση του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα με πολλά όμως απ’ αυτά να προέρχονται από το Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά καθώς και από άλλες κλειστές δομές.

Η αποκλιμάκωση στον γενικό πληθυσμό είναι μεν αργή αλλά σταθερή και αποτυπώνεται στα καθημερινά αποτελέσματα των rapid test που γίνονται και στη συνέχεια στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 932  νέα κρούσματα στη χώρα.

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή στο Νομό Ιωαννίνων έχουν επιβεβαιωθεί μόλις επτά  νέα κρούσματα ενώ ο συνολικός αριθμός για την Ήπειρο ανέρχεται σε 13 με την κατανομή να είναι η ακόλουθη:

Νομός Άρτας 2

Νομός Θεσπρωτίας 4

Νομός Ιωαννίνων 7

Νομός Πρέβεζας –

Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών για το Νομό Ιωαννίνων έχει υποχωρήσει στο 15,00 ενώ τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού έχουν πέσει στο 4,17.

Η εικόνα στη χώρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 932, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 408.789 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 34 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.913 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.253 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 416 (62.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.498 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 149 (ημερήσια μεταβολή -1.32%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 166 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ