Χάλκινος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα ο Γ. Τζαχρήστας

tzaxristas oslo

Ο Γιώργιος Τζαχρήστας, απόφοιτος της Β’ Λυκείου των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων Ιωαννίνων, κατέκτησε Χάλκινο Μετάλλιο (Bronze Medal) στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (63rd International Mathematical Olympiad IMO 2022), που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας.

Ο Γιώργος είναι παρών σε όλους σχεδόν τους διαγωνισμούς και πάντα καταφέρνει να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που διακρίνονται.

Αυτή την φορά επέστρεψε από την Διεθνή Ολυμπιάδα, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό έχοντας ένα ακόμη μετάλλιο στο ενεργητικό.

Η οικογένεια του Γιώργου εκτός από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – που με τους διαγωνισμούς της δίνει μια τέτοια δυνατότητα στα Ελληνόπουλα -, ευχαριστεί θερμά τον πάτερ Αθανάσιο Ίσκο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννη Βουγιούκα, την Πρόεδρο του φιλανθρωπικού σωματείου “Προμένεια” (Daughters of Penelope AHEPA Hellas) κ. Πόπη Ζαβακοπούλου, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρηγόριο Γκίκα και τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, όλους για την πίστη τους και την υλική και ηθική στήριξη ενός δύσκολου και διαρκούς αγώνα προς την κορυφή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ