Χ. Βούζας: Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή

boyzasΟλομέτωπη επίθεση εναντίον της Δημοτικής Αρχής εξαπολύει ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» στο Δήμο Ζίτσας Χρυσόστομος Βούζας. Ο κ. Βούζας στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η Δημοτική Αρχή απεμπόλησε την παιδόπολη, αγνόησε τις κλοπές που σημειώθηκαν στο χώρο ενώ τώρα παραχωρεί δημόσιο περιουσία ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

Τη νοημοσύνη των δημοτών και των δημοτικών συμβούλων συνεχίζει να προκαλεί με τις αποφάσεις της η Δημοτική Αρχή Ζίτσας.

Μετά τις άστοχες ενέργειές της για την παραχώρηση και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης άλλη μία απόφασή της που ελήφθη ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και εν μία νυκτί από τον αντιδήμαρχο Φώτη Ράρρα προκαλεί αναστάτωση στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ιωάννη (Μπισδουνάκι) και αφήνει έκθετη τη Δημοτική Αρχή για τον τρόπο που διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής Χρήσης και λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών Χώρων Άθλησης-Γυμναστηρίων πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ράρρας και συνεδρίασε στις 22/3/2012 παραχωρείται στο Αθλητικό Σωματείο «ΠΑΣ ΜΠΙΣΔΟΥΝΑΚΙ» η χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5.

Αφήνοντας έτσι, τα παιδιά της περιοχής εκτός γηπέδου γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονέων τους καθώς μέχρι σήμερα το χρησιμοποιούσαν για να αθλούνται και να περνούν τις ελεύθερες ώρες τους.

Ουσιαστικά όμως η παραχώρηση του γηπέδου είχε ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, γεγονός που καταγγέλθηκε στον επικεφαλής της παράταξης Χρυσόστομο Βούζα ο οποίος έθεσε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/3/2012. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής τόσο ο δήμαρχος Δημήτρης Ρογκότης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας δήλωσαν άγνοια και ζήτησαν πίστωση χρόνου προκειμένου να ενημερωθούν.

Μάλιστα ο κ. Ράρρας έδειξε τέτοια σπουδή… για το θέμα που ως πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής έσπευσε την επομένη 22/3/2012 να καλέσει έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα «περί παραχώρησης ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5 στην Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη Δήμου Ζίτσας» και να νομιμοποιήσει έτσι μια ενέργεια που είχε ξεκινήσει μήνες πριν στο συγκεκριμένο χώρο.

Άραγε πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να παραχωρείται ένα γήπεδο σε έναν ιδιώτη που τυγχάνει να είναι πρόεδρος ενός αθλητικού σωματείου που υφίσταται μόνο στα χαρτιά;

Με αυτό τον τρόπο θεωρεί η Δημοτική Αρχή πως αξιοποιεί τους δημόσιους χώρους προς όφελος των δημοτών και του κοινωνικού συνόλου, όταν αποκλείει τη νεολαία από τους χώρους άθλησης;

Γιατί άραγε για ένα τέτοιο θέμα αγνοήθηκε η άποψη του δημοτικού συμβουλίου και όταν τέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης η δημοτική αρχή δήλωσε άγνοια, αδιαφορώντας πλήρως για την τοπική κοινωνία του Αγίου Ιωάννη που εδώ και πολύ καιρό είναι ανάστατη και απαιτεί την απόδοση του χώρου στους κατοίκους;

Απαιτούμε στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί, το συγκεκριμένο θέμα να μην είναι ενημερωτικού χαρακτήρα αλλά θέμα ημερήσιας διάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ