Χ. Μηλιώνης- Σ. Τσιάρα: «Το εμβόλιο είναι το μεγάλο όπλο για να νικήσουμε..»

milionis tsiara

450 εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα εμβολιαστούν μέσα στις επτά πρώτες μέρες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί.

Μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν ήταν οι δύο Καθηγητές της Ιατρικής, που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των Μονάδων Λοιμωδών Χαράλαμπος Μηλιώνης και Σταυρούλα Τσιάρα.

Στους εβδομήντα που εμβολιάστηκαν την πρώτη ημέρα περιλαμβάνεται κυρίως προσωπικό που υπηρετεί στις ΜΕΛ, εκεί όπου το προηγούμενο διάστημα δόθηκε η μάχη για να κερδηθεί η ζωή και εξακολουθεί να δίνεται.

Οι δύο Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής, μάχιμοι γιατροί, θέλησαν με τον δικό τους εμβολιασμό να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες..

«Το εμβόλιο είναι το μεγάλο όπλο για να νικήσουμε την πανδημία».

Φυσικά τίποτα δεν τελειώνει καθώς τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται μέχρι την στιγμή που θα φτάσουμε σε έναν ικανό αριθμό εμβολιασμών ώστε να επιτευχθεί ανοσία.

«Είναι η αρχή του τέλους… Και για να φτάσουμε στο τέλος θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, ο εμβολιασμός να είναι καθολικός. Παρακαλώ τους συμπολίτες μου που έδειξαν τόσο μεγάλη υπομονή όλο αυτό το διάστημα να συμμετέχουν στον εμβολιασμό» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • milionis

Ο ίδιος δεν θέλησε να απαντήσει σε θεωρίες συνωμοσίες των ημερών αυτών σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ασχολούμαστε με τους ανίσχυρους ισχυρισμούς… Η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά επειδή υπάρχουν τα εμβόλια και καταπολεμούν λοιμώδη νοσήματα».

Ο κ. Μηλιώνης απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων και το επόμενο διάστημα καθώς όπως τόνισε τα εμβόλια είναι η αρχή του τέλους όμως η μάχη συνεχίζεται.

Για μία πολύ μεγάλη μέρα και στην περιοχή μας μίλησε η καθηγήτρια παθολογίας Σταυρούλα Τσιάρα.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • tsiara

«Κάναμε ένα βήμα, ανεβήκαμε το πρώτο σκαλοπάτι για να νικήσουμε τον ιό» ανέφερε στις δηλώσεις και συμπλήρωσε ότι η μάχη θα κερδηθεί όταν εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός.

«Ο ιός είναι εδώ και όλοι πρέπει να προσέχουμε, όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ