Χ. Μηλιώνης: Μικρές εστίες, μεγάλη διασπορά στα Γιάννινα

milionis loimodon

Σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο παρουσιάζει η νέα έκρηξη της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων όπως καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μηλιώνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1 και την Γιώτα Σταύρου, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την αύξηση των νοσηλειών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην προηγούμενη φάση της πανδημίας ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ήταν οι μεγάλες συρροές από τα γηροκομεία και εργασιακούς χώρους.

Σήμερα η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί κι αυτό που καταγράφεται είναι οι πολλές και διάσπαρτες εστίες.

Μάλιστα τόνισε η διασπορά είναι μεγαλύτερη κάτι που μπορεί να οφείλεται και στις μεταλλάξεις του ιού.

«Ανησυχούμε και παραμένουμε σε επαγρύπνηση» τόνισε ο κ. Μηλιώνης σημειώνοντας ότι η πληρότητα στις ΜΕΛ του Πανεπιστημιακού ανέρχεται στο 50% περίπου. Όμως η κατάσταση μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει και να επιδεινωθεί καθώς κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντέξει μία μεγάλη πίεση.

Οι ασθενείς που σήμερα νοσηλεύονται είναι κατά κανόνα στην ηλικιακή ομάδα των 60 μέχρι 75 και πολλούς νεότερους που, χωρίς να έχουν υποκείμενα νοσήματα, όπως είπε ο κ. Μηλιώνης, νοσούν βαριά και παρουσιάζουν επιπλοκές.

«Όσο αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που μολύνεται στην κοινότητα, θα αυξάνει και ο αριθμός των ατόμων που έρχεται στο νοσοκομείο και θα αυξάνεται ο αριθμός αυτών που θα πρέπει να μπουν στις ΜΕΘ» υπογράμμισε ο κ. Μηλιώνης.

Ο Καθηγητής Παθολογίας έκανε ειδική μνεία στην ανάγκη του εμβολιασμού καθώς το εμβόλιο μπορεί να δημιουργήσει την ασπίδα ανοσίας και να μας επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ