Χ. Μηλιώνης: Μεγάλη πίεση, νοσούν νεότεροι και χωρίς υποκείμενα νοσήματα

milionis x

Μεγάλες είναι οι πιέσεις που ασκούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς παραμένει υψηλός ο αριθμός κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε καθημερινή βάση.

Στις Μονάδες Λοιμωδών του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 40 ασθενείς ενώ στις ΜΕΘ παραμένουν 12 πολύ σοβαρά περιστατικά σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης.

Τον περασμένο Νοέμβριο, στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην περιοχή, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών ήταν άτομα μεγάλης ηλικίας.

Η εικόνα αυτή σήμερα έχει αλλάξει. «Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι από τριάντα ετών και πάνω. Έχουμε και ασθενείς 40 ετών, 50 ετών… Έχουμε και θύματα σε αυτές τις ηλικίες χωρίς να υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμπληρώνοντας ότι οι άνθρωποι άνω των 80 ετών είναι πλέον προστατευμένοι καθώς έχουν εμβολιαστεί.

Ο ίδιος ζήτησε από όλους την τήρηση των μέτρων καθώς «ποτέ δεν ξέρουμε τι διαστάσεις μπορεί να πάρει η πανδημία». Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τόνισε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους νέους και στην ανάγκη να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Ο κ. Μηλιώνης κατέληξε επισημαίνοντας ότι το τέλος της πανδημίας θα έρθει με τον καθολικό εμβολιασμό.

«Εάν το εμβόλιο δεν πάει παντού η πανδημία δεν θα πάει πουθενά», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ