Χ. Μηλιώνης: «Εξακολουθούμε να δουλεύουμε στο κόκκινο»

milionis loimodon

Ανάσα κι ανακούφιση στο σύστημα υγείας της περιοχής δίνει η σταθεροποίηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ωστόσο εξακολουθεί να δουλεύει στο κόκκινο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1.

Οι μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχουν πληρότητα άνω του 70% ενώ σχεδόν γεμάτη είναι η ΜΕΘ- COVID του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο κ. Μηλιώνης χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας τη συνεισφορά που υπήρξε από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ηπείρου.

«Η μείωση των κλινών με τρομάζει. Αυτή παραμένει η αγωνία μου. Θα πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά και με αξιοπρέπεια σε συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις Μονάδες Λοιμωδών αντιμετωπίστηκαν ασθενείς από 23 ετών μέχρι και 97 ενώ το διάστημα αυτό υπάρχουν αρκετοί στην ηλικία των 30 ετών.

Ο κ. Μηλιώνης σημείωσε ότι καταγράφεται σταθερότητα το τελευταίο 15ήμερο και εξέφρασε την ελπίδα τις αμέσως επόμενες ημέρες να έχουμε μείωση.

«Με τον συγκεκριμένο ιό δεν μπορείς να εφησυχάζεις. Αν επιστρέψουμε στις κοινωνικές επαφές που είχαμε πριν την λήψη των μέτρων τότε πολύ γρήγορα μπορούμε να έχουμε και πάλι έξαρση», υπογράμμισε ζητώντας από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα και να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ