Χ. Μηλιώνης: Είμαστε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση

milionis loimodon

«Η διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι πολύ μεγάλη… Από δω και μπρος η νόσηση θα αφορά περισσότερο πολίτες των Ιωαννίνων… Είμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο..».

Αυτές είναι ορισμένες από τις επισημάνσεις που έκανε ο Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χαράλαμπος Μηλιώνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος TV1.

Ο κ. Μηλιώνης, ο οποίος μιλά και τοποθετείται δημόσια, μόνο σε πολύ κομβικές στιγμές της πανδημίας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ήδη το Νοσοκομείο Χατζηκώστα έχει υπερκαλύψει τις κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό ενώ είναι καλυμμένες όλες οι κλίνες στη ΜΕΘ. Έτσι θα χρειαστεί άμεσα να συνδράμει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. «Από δω και μπρος τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο» υπογράμμισε ο κ. Μηλιώνης.

Ο Καθηγητής Παθολογίας ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι που νοσούν αυτό το διάστημα ζητούν νωρίτερα ιατρική συμβουλή ενώ ανεμβολίαστοι, θεωρώντας ότι πρόκειται για μία απλή ίωση, καθυστερούν να απευθυνθούν στους γιατρούς και να ζητήσουν βοήθεια.

Συνέστησε σε όσους νοσούν να απευθύνονται έγκαιρα στο γιατρό τους ώστε να εκτιμήσει την κατάστασή τους και στους ιδιώτες γιατρούς συνέστησε να αποφεύγουν την χορήγηση φαρμάκων σε ήπια περιστατικά.

Παρότρυνε όλους για μία ακόμη φορά να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους καθώς έτσι θα θωρακιστούν στην πανδημία ενώ εκτίμησε ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» θα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ