Χ. Μηλιώνης: Αυξάνονται οι νοσηλείες, έκκληση για εμβολιασμό

milionis x

Αυξάνονται τα τελευταία 24ωρα οι εισαγωγές και οι νοσηλείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο καλείται να περιθάλψει και περιστατικά από την Βόρεια Ελλάδα καθώς εκεί η πληρότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα ξεπερνά το 90%.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων Χαράλαμπος Μηλιώνης μέσα σε ένα 24ωρο έγιναν έξι εισαγωγές ασθενών, όλοι από την περιοχή της Ηπείρου.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι από 35 μέχρι 90 ετών. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι με τον Καθηγητή Παθολογίας να απευθύνει έκκληση για μία ακόμη φορά για εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Αλίμονο στους ανεμβολίαστους» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις ή να κινδυνολογήσει παρά μόνο να επισημάνει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από βάρια νόσηση.

«Κάνω έκκληση σε όσους ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν» τόνισε ο κ. Μηλιώνης και σημείωσε ότι η Ελλάδα χάνει 30 με 35 ανθρώπους καθημερινά κάτι που δείχνει να μην συγκινεί την κοινωνία.

 «Έχουμε φτάσει να έχουμε χάσει μια ολόκληρη μικρή πολιτεία από ασθενείς που νόσησαν και επιδεικνύουμε μια ανοχή, ας το πούμε, που είναι ανησυχητική», είπε ο Καθηγητής.

Η ιατρική καταγράφει τις δικές της μικρές νίκες απέναντι στην πανδημία με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όμως τον πόλεμο απέναντι στους ιούς που προκαλούν τις πανδημίες τον κερδίζει ο καθολικός εμβολιασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ