Χ. Γκόκας: Να ενταχθεί σε ζώνη το ΚΥ Αγνάντων

agnanta

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Χρήστος Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την άμεση ανάγκη ένταξης του Κέντρου Υγείας Αγνάντων σε Ζώνη, σύμφωνα και με σχετική επιστολή της επιστημονικά υπεύθυνης της συγκεκριμένης Μονάδας Υγείας.

Ειδικότερα, ο κ. Γκόκας, αναφέρει ότι από τις 11 Ιανουαρίου 1989, οπότε και συστάθηκε το Κ.Υ., αυτό δεν έχει ακόμα ενταχθεί στην κατάλληλη Ζώνη, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα ορισμού και ένταξης σε Ζώνες των Κ.Υ., είχε προηγηθεί. Η ολιγωρία όμως αυτή των τόσων ετών προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ. Αγνάντων, με κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το Κ.Υ. Βουργαρελίου, το οποίο γεωγραφικά ανήκει στον ίδιο Δήμο, Κεντρικών Τζουμέρκων, είναι ενταγμένο στη Ζώνη Α και χαρακτηρίζεται ως άγονο και σε προβληματική περιοχή, λόγω του δύσκολου οδικού δικτύου και του έντονου γεωμορφολογικού ανάγλυφου του, ενώ της Άρτας και της Άνω Καλεντίνης είναι ενταγμένα στη Ζώνη Β.

Επιπλέον αναφέρει ότι το γειτονικό Κ.Υ. Πραμάντων, του όμορου Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, προσφάτως εντάχθηκε στη Ζώνη Α, ενώ το Κ.Υ. Αγνάντων βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση αναμονής.

Τέλος ο κ. Γκόκας καλεί τον κ. Υπουργό να λάβει υπόψη του το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα και να δώσει άμεσα λύση, καθώς το Κ.Υ. Αγνάντων έχει αντίστοιχα μορφολογικά στοιχεία με το Κ.Υ. Βουργαρελίου και επίσης δύσκολο οδικό δίκτυο και γεωμορφολογικό ανάγλυφο, και επομένως πρέπει να ενταχθεί στην αντίστοιχη με αυτό Ζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ