Μπύρες, μπριζόλες, ελληνοποιήσεις, ντιμπέιτ και προσφυγές στο ΕΣΡ…

Είχε τα πάντα η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος. Μία συνέντευξη που δεν απείχε πολύ από το επικοινωνιακό σόου, καθώς φαίνεται ότι το βασικό της ζητούμενο ήταν να προκαλέσει συζητήσεις, μετά από ένα μεγάλο διάστημα πολιτικής… καθίζησης. Από την Αμερική μέχρι τον Αλέφαντο και τον Σαββίδη και από την Γκρίκα μέχρι το Κεφαλόβρυσο! Από το «ντιμπέιτ ρε..» όπως ήταν η χαρακτηριστική του φράση μέχρι τις προσφυγές στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο εναντίον τοπικών μέσων ενημέρωσης που δεν τον προβάλουν ! Φυσικά δεν παρέλειψε να πει πως οραματίζεται τον μιντιακό χώρο στην Ήπειρο.

«Οραματίζομαι μια Ήπειρο που τα ΜΜΕ θα κάνουν μια μετάβαση πολύ ικανή και ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά. Αυτό θέλει βοήθεια, εκπαίδευση και συντονισμό με την πραγματικότητα, όχι όπως την αντιλαμβάνεστε εσείς στην Ήπειρο άλλα όπως ουσιαστικά την αντιλαμβάνεται ο πλανήτης» ήταν η ακριβής περιγραφή του κ. Ριζόπουλου.

Προφανώς άστοχη η έκφραση «εσείς στην Ήπειρο» αντί του αναμενόμενου «εμείς στην Ήπειρο», εκτός κι αν ο ίδιος νιώθει περισσότερο πολίτης του κόσμου και όχι κάτοικος της Ηπείρου.

Ζήτησε ντιμπέιτ

Με παράδειγμα τον Αλέφαντο, ο Σπύρος Ριζόπουλος ζήτησε την πραγματοποιήσει τηλεοπτικής «μονομαχίας» με τον Αλέκο Καχριμάνη, τον οποίο βέβαια στα περισσότερα σημεία της συνέντευξης αποκαλούσε όχι με το όνομα ή το αξίωμα αλλά με τον όρο «απερχόμενος».

«Όπου θέλει, στην πλατεία του Μετσόβου, στην Κόνιτσα, στο σπίτι του ή στον ξενώνα του. Σε όποια γλώσσα θέλει, για όποιο θέμα θέλει, και όσες φορές θέλει. Είμαι ανοιχτός.

Η αναμέτρηση είναι μια: ή εγώ ή εκείνος, τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι ενδιάμεση ηχορύπανση. Ή παρελθόν ή μέλλον, ή Καχριμάνη ή Ριζόπουλος. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτική, κομματική, αηδιαστική, καφενόβια ηχορύπανση.

Όπως έλεγε ο μέγας Αλέφαντος «ντιμπέι ρε», ανέφερε.

Προσφυγές στο Ραδιοτηλεοπτικό

Ο Σπύρος Ριζόπουλος έκανε γνωστό ότι η παράταξή του κατέθεσε δύο προτάσεις εξέτασης της αντικειμενικότητας στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που αφορούν σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς της Ηπείρου. «Δεν μας πειράζει που υπάρχει αυτή η μεροληψία» είπε, ωστόσο φαίνεται εκ των πραγμάτων και εκ των προσφυγών πως η στάση των μέσων ενημέρωσης τον έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα, πριν ακόμη ανοίξει επίσημα η προεκλογική περίοδος και τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση για την προβολή των υποψηφίων.

Για τις ελληνοποιήσεις

Από το μενού της συνέντευξης δεν έλειπαν οι ελληνοποιήσεις, θέμα για το οποίο επικέντρωσε στον Δήμο Πωγωνίου. Χωρίς να εξηγήσει σε τι ακριβώς αναφέρεται άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για παράνομες ελληνοποιήσεις υπηκόων Αλβανίας.

Και φρόντισε να προειδοποιήσει ότι την ημέρα των εκλογών θα παρακολουθεί την διαδικασία στο… Κεφαλόβρυσο!

«Συνεπώς, και η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου στη σχετική αρθρογραφία αρχίζει και ξετυλίγει το κουβάρι της εμπλοκής για ποιον, που και γιατί διαμορφώνονται τα δημοτολόγια με τον τρόπο που διαμορφώνονται. Οπότε για μένα η απάντηση θα δοθεί όταν θα πάω την ημέρα των εκλογών στην πλατεία στο Κεφαλόβρυσο και θα δω ποιος θα ταΐζει τους αγαπημένους μας καλεσμένους για να ψηφίσουν», ανέφερε.

Οι μπριζόλες και οι μπύρες…

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταφερθούν στο «χαρτί» του διαδικτύου όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη και κυρίως το ύφος και τα χτυπήματα των χεριών.

Σημαντικό μέρος της συνέντευξης αφιερώθηκε στην τουριστική προβολή της Ηπείρου και στις απευθείας αναθέσεις, για τις οποίες δεν έχει ενστάσεις, όπως επίσης και στην προεκλογική δραστηριότητα της παράταξής του το προηγούμενο διάστημα.

Όλα αυτά διανθίστηκαν με διάφορα συμβάντα και ιστορίες όπως η ακόλουθη με πρωταγωνιστές την μπριζόλα και την μπύρα!

 «Σε ένα καφενείο, στην Γκρίκα,  το οποίο το είχαμε κλείσει, μπήκα και βρήκα έναν άνθρωπο ο οποίος μόλις είχε φύγει απ’ το χωράφι. Ενώ ήταν όλο το καφενείο στημένο με τρόπο για να καθίσει ο κόσμος της εκδήλωσης, έστησε ένα τραπέζι στη μέση παρήγγειλε μια μπριζόλα και μια μπύρα ακριβώς τη στιγμή που ξεκίνησα εγώ να μιλάω, έχοντας την πλάτη γυρισμένη. Δεν σας κρύβω ότι με σόκαρε. Είχα λοιπόν δύο επιλογές: ή να διαπληκτιστώ μαζί του που ήταν και δικαίωμά μου γιατί ο χώρος ήταν κλειστός ή να τον αφήσω για να δω που θα πάει αυτή η ιστορία. Στο δίωρο επάνω, αφού είχε φάει και είχε πιεί δύο μπύρες ξαφνικά παίρνει το τραπέζι του, το βάζει δίπλα στα άλλα και αρχίζει και συμμετέχει».

Καταλάβαμε όλοι ότι οι εκλογές μόλις ξεκίνησαν…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ