46 βραβεία στους άριστους των Λυκείων από την Eurobank

brabeia eurobank1

brabeia eurobank1

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Λευκάδας και Πρέβεζας βράβευσε η Eurobank στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

brabeia eurobank2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ιωαννίνων και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Ιωάννης Στέφος, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΛευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωαννίνων Ιωάννης Καραμπίνας, ο Πρόεδρος ΔΣ Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, η Αντιδήμαρχος Αρταίων για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής & Εθελοντισμού κα Άννα Μαρία Κουτρούμπα, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Ανδρέας Δήμος και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αργυρός Ολυμπιονίκης στο άθλημα της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους αριστούχους. Στην ομιλία του, ο κ. Γιαννιώτης μετέφερε την προσωπική του εμπειρία όταν στα 17 έφυγε από το σπίτι του στην Κέρκυρα για να κυνηγήσει το όνειρό του στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος αλλά πίστεψε στον εαυτό του όπως και οι γονείς του που τον στήριξαν. Με τις πρώτες επιτυχίες στην Αθήνα τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα, «κυνηγούσα το όνειρό μου, ένα ολυμπιακό μετάλλιο, και παρά τις δύο αποτυχίες το 2008 και το 2012, δεν εγκατέλειψα την προσπάθεια. Το μετάλλιο ήρθε τελικά μετά από πολύ αγώνα, υπομονή και επιμονή». Απευθυνόμενος στους αριστούχους, σημείωσε «Το ήθος είναι πολύ σημαντικό για την πρόοδό σας στη ζωή, να κρατάτε πάντα τον πήχη ψηλά».

Στο χαιρετισμό του ο Βουλευτής Ιωαννίνων και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Ιωάννης Στέφος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη αυτή η πρωτοβουλία της Eurobank αφ’ ενός γιατί συνεχίζεται για δεύτερη δεκαετία και επιβραβεύει τους νέους για την επιμονή, την εργατικότητα και το πάθος για διάκριση και αφ’ ετέρου γιατί προέρχεται από έναν ιδιωτικό φορέα. Συνεχάρη επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας σημείωσε ότι η διάκριση αυτή αποτελεί ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας και οι αριστούχοι γίνονται παράδειγμα του αγώνα και της επιμονής για την κατάκτηση της γνώσης. Στη διαδρομή τους αυτή, το μεγαλύτερο εφόδιο είναι το ήθος, καθώς και η διαχρονικές αξίες της Παιδείας και του πολιτισμού για να ξεπεράσουμε την κρίση. Συνεχάρη επίσης την Τράπεζα που εστιάζει στην προσφορά στο μέλλον, στη νέα γενιά, τη γνώση, την Παιδεία.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης συνεχάρη τους αριστούχους που διακρίθηκαν μετά από μεγάλο αγώνα, θυσίες και κόπους από τους γονείς και σκληρή δουλειά από τους δασκάλους. Σημείωσε ότι η αριστεία δεν είναι μόνο βραβείο, αλλά ευθύνη και στόχος ζωής και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, ενώ ευχαρίστησε τη Eurobank που αναγνωρίζει έμπρακτα την ευθύνη αυτή και επενδύει στους νέους.

Στον χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος Αρταίων για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού κα Άννα Μαρία Κουτρούμπα, συνεχάρη την Τράπεζα που συνεχίζει για δεύτερη δεκαετία να βραβεύει τους άριστους μαθητές. Συνεχάρη τους γονείς που υποστηρίζουν τα παιδιά στις αγωνίες και την προσπάθειά τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που μεταφέρουν ήθος και αξίες.

Εκπροσωπώντας τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κέρκυρας, ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας Κωνσταντίνος Αλεξίου, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην Τράπεζα που επενδύει στην Παιδεία και την εκπαίδευση εδώ και 15 χρόνια. Συνεχάρη επίσης τους γονείς και τους καθηγητές που στηρίζουν τα παιδιά με όλα τα μέσα που διαθέτουν και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους.

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου Ανδρέας Δήμος, τόνισε ότι η Παιδεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας που σέβεται τα μέλη της. Απευθυνόμενος στους αριστούχους είπε ότι ο αγώνας για τη γνώση είναι πρωταθλητισμός και απαιτεί υψηλούς στόχους, αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Χαρακτηριστικά που τιμά η Eurobank με την πρωτοβουλία αυτή που ανταμείβει τους άξιους.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ιωαννίνων βραβεύθηκε το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια», χάρη στην Ερασμία Ράπτη, στο Νομό Θεσπρωτίας το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας για τον Νικόλαο Σωτήρκο, στο Νομό Άρτας το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας για τον Κωνσταντίνο Κολώνα, στο Νομό Πρέβεζας το 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας για τον Γεώργιο Αυγέρη, στο Νομό Λευκάδας το 2ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας για την Καλλιόπη Κυρικλίδη και στο Νομό Κέρκυρας το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας για τον Μάριο-Νικόλαο Κολοβό.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Τομέα Δικτύου Καταστημάτων EurobankΔυτικής Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας & Δυτικής Ελλάδας, κ. Γιώργος Κηπουρός τόνισε ότι «Η επιτυχία του Προγράμματος ανήκει κυρίως στους μαθητές, τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που διαχρονικά στηρίζουν και αναγνωρίζουν τη δέσμευση των ανθρώπων της Eurobank στην επιβράβευση της άοκνης προσπάθειας και της αριστείας. Μια δέσμευση που παραμένει ισχυρή και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει η Eurobank στην Παιδεία και στην ανάδειξη αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή. Η προσπάθεια όλων των παιδιών που έχουμε βραβεύσει σε αυτά τα 15 χρόνια είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας και Λευκάδας, καθώς και του νομού Λέσβου, έλαβαν οι εξής:

1. Μαρία Αγγέλη από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο “Γένεσις Εκπαιδευτήρια”
2. Φωτεινή Αλεξίου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
3. Διονυσία-Σταματία Αργυρού από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Παξών
4. Γεώργιος Αυγέρης από το 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας
5. Ελένη-Αυγουστίνα Βλάσση από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
6. Ανδρονίκη Βούκια από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
7. Γεώργιος Ζιάκας από το 5ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
8. Παναγιώτης Καλαμίδας από το Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς
9. Σωτήριος Καλόγηρος από το ΕΠΑΛ Άρτας
10. Ευάγγελος Καλογήρου από το 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
11. Γεώργιος Καραμέτσης από το Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού
12. Γεώργιος Κάτσιος από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας
13. Νικόλαος Γαβριήλ Κολιός από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
14. Μάριος-Νικόλαος Κολοβός από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας
15. Σπυρίδων Κολοβός από το 2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
16. Κωνσταντίνος Κολώνας από το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας
17. Μαρίνα Κονιδάρη από το Γενικό Λύκειο Καναλακίου
18. Καλλιόπη Κυρικλίδη από το 2ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
19. Φωτεινή Κωνσταντίνου από το ΕΠΑΛ Καναλακίου
20. Ευάγγελος Μαγκλάρας από το Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας
21. Βασίλειος Μέτσιος από το Γενικό Λύκειο Μετσόβου
22. Ελένη Μίαρη από το 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
23. Θεόδωρος Μπόλης από το Γενικό Λύκειο Παναγιάς Διασέλλου
24. Μιχαήλ Μυκωνιάτης από το 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
25. Άννα Νούγια από το Γενικό Λύκειο Ελεούσας
26. Δημοσθένης Πανταζής από το 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων
27. Παρασκευή Πεσλή από το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας
28. Ερασμία Ράπτη από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια»
29. Αλέξανδρος Σισμανίδης από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας
30. Παυλίνα Σκούφη από το Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων “Ζωσιμαίας Σχολής”
31. Κωνσταντίνος Σταμάτης από το 9ο Γενικό Λύκειο Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων
32. Αγγελική Στάχτιαρη από το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας
33. Θεοδώρα Συλαϊδή από το Γενικό Λύκειο Κομποτίου
34. Νικόλαος Σωτήρκος από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας
35. Βασίλειος Τάγγας από το Γενικό Λύκειο Λούρου
36. Γεωργία Τασιούλα από το Γενικό Λύκειο Φιλιατών
37. Αμαλία Τάσση από το Γενικό Λύκειο Αγρού
38. Νεφέλη Παναγιώτα Τζαβάρα από το 3ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Επιφάνειος Σχολή»
39. Παρθενία Ειρήνη Τόλη από το Γενικό Λύκειο Πεδινής
40. Θεοδώρα-Μαρία Τσιάλιου από το Γενικό Λύκειο Καστελλάνων Μέσης
41. Παναγιώτα – Ιωάννα Τσιλογιάννη από το Γενικό Λύκειο Κόνιτσας
42. Χριστίνα Φούντογλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας
43. Ανθή Χαμίση από το 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων
44. Νίκη Χήτα από το Γενικό Λύκειο Ανατολής Ιωαννίνων
45. Ασπασία-Νικολία Ψωμά από το 1ο Γενικό Λύκειο Άρτας
Και η
46. Ταξιαρχούλα- Συμεώνη Παπουτσάνη από το Γενικό Λύκειο Γέρας Λέσβου

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ