Μπορεί τα…πάντα το αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

AEROPLANO1Μπορεί να εξυπηρετήσει αεροσκάφη όλων των μεγεθών. Μπορεί να γίνουν χωρίς πρόβλημα πτήσεις τσάρτερ. Κι αυτό με τα σημερινά δεδομένα. Ο λόγος για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων το οποίο το τελευταίο διάστημα προβάλλονταν ως τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης σε απάντησή του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα κάνει γνωστές τις δυνατότητες του αεροδρομίου, οι οποίες δείχνουν διόλου ευκαταφρόνητες.

«Ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης έχει μήκος περίπου 2.400 μέτρα και πλάτος 45 μέτρα και μπορεί να δεχθεί όλα σχεδόν τα μεγάλα μεγέθη των αεροσκαφών. Τακτικά δέχεται C-130 και επανειλημμένα AIR BUS 319, AIR BUS 320 κι άλλα.

Μπορεί να δεχθεί πτήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου», σημειώνεται στην επιστολή και τονίζεται ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον Κρατικό Αερολιμένα, τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης και την εταιρεία καυσίμων.

Προφανώς λοιπόν αυτό που παρουσιάζονταν ως το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής τελικά δεν υφίσταται και οι αιθέρες μας ανήκουν ώστε να γίνει το άλμα της τουριστικής ανάπτυξης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ