Μπέγκας: Ν’ αποσυρθεί η διάταξη για το ΚΕΘΕΑ

Την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ ζητά με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα.

Η παράταξη εκτιμά ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει περίεργα στη λειτουργία του και οδηγεί τον Οργανισμό σε περιπέτειες.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» εκφράζει την έντονη διαφωνία της στην επιχειρούμενη κατάργηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ.

Έχοντας ως Δημοτική Αρχή συνεργαστεί στενά με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και γνωρίζοντας την πολυδιάστατη προσφορά του, θεωρεί πως με την επιχειρούμενη αλλαγή και μάλιστα μέσω αμφισβητούμενων μεθόδων (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) η κυβέρνηση παρεμβαίνει περιέργως στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ και βάζει σε περιπέτειες έναν Οργανισμό που αποδεδειγμένα έχει επιδείξει έργο  σε όλους όσους αφορά η υπόθεση της απεξάρτησης  και  κοινωνικής επανένταξης:  στους συμμετέχοντες στα θεραπευτικά προγράμματα, στους γονείς τους, στους εργαζόμενους και στους εθελοντές.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να στηρίξει στην πράξη το έργο του ΚΕΘΕΑ η δράση του οποίου στην Ήπειρο είναι αναγνωρισμένη, ενισχύοντας τις δομές του αποδεικνύοντας ότι ενδιαφέρεται στην πράξη για την θεραπεία και την επανένταξη στην κοινωνία εξαρτημένων ανθρώπων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ