«Κλείνει τον ήχο» στα beach bar το υπουργείο Οικονομικών

beachbar

beachbarΜέχρι τα 50 ντεσιμπέλ θα μπορούν να «ανεβάζουν την ένταση» στα ηχοσυστήματα οι επαγγελματίες ή αυτόκλητοι dj’s στις ελληνικές παραλίες, καθώς το ΥΠΟΙΚ με εγκύκλιό του θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην ηχορύπανση, φωτορύπανση και τις άλλες παρεμβάσεις στον αιγιαλό.

Με την εγκύκλιο ενημερώνονται τόσο οι Δήμοι όσο και οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, της αναψυχής και της εστίασης, αλλά και το Λιμενικό Σώμα που είναι αρμόδιο για τον αιγιαλό, σχετικά με τους νέους κανόνες που τίθενται.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

η πραγματοποίηση εργασιών στον αιγιαλό για μόνιμες ή προσωρινές εγκαταστάσεις που σχετίζονται με εκδηλώσεις όπως μπιτς πάρτι, συναυλίες κ.ά.

η υποχρέωση των Δήμων να καταγγέλλουν άμεσα τέτοιες περιπτώσεις και των Αρχών να καταγράφουν τα έργα, ακόμη και με φωτογραφίες, προκειμένου να υπάρχουν τεκμήρια για μελλοντικές αγωγές, διεκδικήσεις κτλ.

η γενική επιβολή ορίου έντασης στα ηχοσυστήματα που λειτουργούν στον αιγιαλό, προκειμένου ο ήχος να μην ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ

η γενική επιβολή χαμηλού φωτισμού περιορισμένης έκτασης στις ακτές

Οπως είναι σαφές, ενώ για τις απλές ακτές και παραλίες της χώρας τα παραπάνω μοιάζουν προφανή και εφαρμόσιμα, θα αντιμετωπίσουν αντιδράσεις και δυσκολίες στην εφαρμογή τους σε χώρους έντονης τουριστικής ανάπτυξης, όπου οι παραλίες είναι κυριολεκτικά… ηφαίστειο ήχου και χρωμάτων.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ