Γοητευμένο το BBC από την Ήπειρο και τα φαγητά της

BBC PREBEZAΤο τηλεοπτικό συνεργείο του BBC λάτρεψε την Ήπειρο και ετοιμάζεται για γυρίσματα μέσω των οποίων θα προβάλλει την περιοχή, κυρίως όμως θα προβάλλει την τοπική γαστρονομία.

Με τον τρόπο αυτό δικαιώνονται οι συντονισμένες προσπάθειες που έχει κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο οποίος χειρίζεται τα θέματα του τουρισμού, τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο σκηνοθέτης μιας από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές γαστρονομίας και μαγειρικής στην τηλεόραση του BBC, David Pritchard, μαζί με το επιτελείο του, επισκέφθηκαν το νομό Πρέβεζας προκειμένου να επιλέξει τα σημεία για τα γυρίσματα που θα γίνουν το καλοκαίρι.

 

Στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με τον Παύλο Αλεξάνδρου της γαστρονομικής λέσχης Μίθαικος συνόδεψαν την αποστολή και τους ξενάγησαν σε σημεία που αυτοί ζήτησαν να δουν. Επιπλέον, με την εποπτεία του Παύλου Αλεξάνδρου, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη γαστρονομική ξενάγηση των επισκεπτών, και την φιλόξενη βοήθεια ψαράδων της περιοχής, επισκέφτηκαν διβάρι στην Πωγωνίτσα και δοκίμασαν επιτόπου παραδοσιακές συνταγές με θαλασσινά.

Έμειναν κατενθουσιασμένοι τόσο από την ποιότητα και τη γεύση των αλιευμάτων Αμβρακικού που δοκίμασαν, όσο και από τους τρόπους με τους οποίους μαγειρεύτηκαν.

Συνοδεία του αρχαιολόγου Θανάση Μουστάκη, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα ευρήματα και ιδιαιτέρως από τα ψηφιδωτά και ιδίως με τις παραστάσεις ψαριών και αρχαίων τρόπων ψαρέματος. Ακολούθως, μετέβησαν στο Ζάλογγο και συνέχισαν την περιήγησή τους στην πανέμορφη Πάργα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι οι επισκέπτες πήραν μια καλή γεύση Ηπειρώτικης φιλοξενίας και ότι με αυτές τις ενέργειες η Ήπειρος εξασφαλίζει δωρεάν διεθνή δημοσιότητα που δεν θα μπορούσε με άλλο τρόπο να αγοράσει.

Η επίσκεψη του BBC είναι συνέχεια μιας προσπάθειας που έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Ηπείρου, αυτή τη φορά με έμφαση στη γαστρονομία της. Ο Αντιπεριφερειάρχης παρείχε φιλοξενία στους επισκέπτες στο ξενοδοχείο Dioni.

Ο David Pritchard δήλωσε γοητευμένος από την περιοχή, η οποία αποτέλεσε γι’ αυτόν μια ευχάριστη έκπληξη και δήλωσε την επιθυμία του να συμπεριλάβει στο ντοκιμαντέρ όχι μόνο εικόνες από τα αξιοθέατα της περιοχής, αλλά επίσης τοπικές συνταγές μαγειρικής καθώς και παραδοσιακούς τρόπους ψαρέματος της περιοχής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ