Αύξηση στις απλές νοσηλείες, δεν εξετάζονται μέτρα

test covid

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού προβληματίζει τους επιστήμονες της χώρας με ορισμένους να κάνουν δυσοίωνες εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα.

Το Υπουργείο Υγείας από την πλευρά του δεν προσανατολίζεται στη λήψη μέτρων θεωρώντας ότι η αύξηση ήταν αναμενόμενη λόγω της κινητικότητας του πληθυσμού.

Ο υπουργός Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως στους μεν σκληρούς δείκτες δεν επηρεάζεται το δημόσιο σύστημα υγείας, οι διασωληνώσεις είναι πολύ μικρότερες, πολύ λιγότερες από αυτές που είναι στα όρια το εθνικό σύστημα υγείας, δηλαδή κινούμαστε αυτή τη στιγμή κάτω από τις 100 όταν η δυναμικότητα σε κλίνες ΜΕΘ είναι 600.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει άνοδος στις απλές νοσηλείες. «Συνεχώς βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αύξηση στις απλές κλίνες που μας κάνει να βλέπουμε τα μοντέλα μας πως μπορεί να πιεστούν οι απλές κλίνες, δεν θα πιεστεί το σύστημα ακόμα και στις απλές κλίνες».

Σύμφωνα με τον υπουργό θα υπάρξουν και κάποιες βαρύτερες νοσηλείες, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το κύμα και με τα δεδομένα που έχουμε και από τις άλλες χώρες που πέρασαν το έκτο κύμα θα είναι ένα τέτοιο κύμα που δεν θα πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και υπ΄ αυτή την έννοια δεν θα χρειαστεί να παρθούν μέτρα.

«Εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα, που πιθανολογούμε ότι τέτοια πίεση θα υπάρξει τους φθινοπωρινούς μήνες, προφανέστατα θα εξετάσουμε με έναν ήπιο τρόπο εάν χρειαστεί να παρθούν και κάποια μέτρα, αλλά η λογική από εδώ και πέρα είναι, να πηγαίνουμε σε στοχευμένες ομάδες, στοχευμένα μέτρα και όχι σε οριζόντιες λογικές», ανέφερε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ