Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Ηπείρου

gensin st

gensin st

Το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης, παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, η οποία αποφάσισε επίσης την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οι εργασίες άνοιξαν με την ομιλία του προέδρου της τράπεζας Κώστα Ζωνίδη.

Ο κ. Ζωνίδης ανέφερε ότι το 2016 ήταν για την Τράπεζα μια χρονιά κατά την οποία υλοποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό η αναγκαία εσωτερική αναδιοργάνωση, η προσπάθεια αναδιάταξης των δυνάμεών της και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του μέλλοντος.

«Η Τράπεζα πέρασε την τελευταία πενταετία κυριολεκτικά μέσα από συμπληγάδες αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα και τις μεγάλες δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν με απόλυτη επιτυχία. Το γεγονός αυτό οπλίζει τη Διοίκηση με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον. Το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου θεωρεί ότι στο άμεσο μέλλον η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου θα αποτελεί πρότυπο Συνεταιριστικής Τράπεζας και μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για τη Χώρα. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αγωνίζεται για το σκοπό αυτό με όλες της τις δυνάμεις και έχει την βεβαιότητα ότι θα πετύχει, έχοντας μαζί της τον Στρατηγικό μας Επενδυτή και δίπλα της το σύνολο των Ηπειρωτών», τόνισε ο κ. Ζωνίδης.

Η Μαρία Μυζήθρα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Τράπεζας, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού ενός 5ετούς Αναπτυξιακού Επιχειρηματικού Σχεδίου που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη και ένα αποτελεσματικό εργαλείο διοίκησης για την επίτευξη των στόχων της Τράπεζας.

Οι βασικοί πυλώνες του σχεδίου περιλαμβάνουν πραγματοποίηση επενδύσεων σε υποδομές και τεχνολογία, γεωγραφική ανάπτυξη του Δικτύου καταστημάτων, ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, Διατήρηση υψηλών προτύπων εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των πελατών, Διατήρηση απόλυτης συμμόρφωσης στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο, Εξασφάλιση κερδοφορίας.

Τέλος η κ. Μυζήθρα τόνισε ότι για την επίτευξη αυτών των στόχων η Τράπεζα χρειάζεται να ενισχύσει τη ρευστότητά της και τα κεφάλαιά της και κάλεσε την Γ.Σ. να εγκρίνει την προτεινόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίο.

Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος Βασίλης Τσουκανέλης παρουσίασε στη Γ.Σ την προτεινόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση, ύψους έως του ποσού των 12 εκ €. Η ΑΜΚ προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως 30/9/2017 και μετά την ολοκλήρωση και πιστοποίηση του τελικού ποσού της αύξησης θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους παλαιούς μεριδιούχους να συμμετάσχουν και αυτοί με τιμή, την διαμορφωθείσα κατά την ιδιωτική τοποθέτηση.

Με τον τρόπο αυτό δίδεται σε κάθε παλαιό συνεταίρο η δυνατότητα να συμμετάσχει στην ίδια προνομιακή τιμή προστατεύοντας την περιουσία του,αλλά και μεγιστοποιώντας τη μελλοντική του ωφέλεια.

Στην Γ.Σ απευθύνθηκε επίσης εν συντομία ο κ. Παπαδόγιαννης Χρήστος Αντιπρόεδρος του Δ/Σ και Πρόεδρος του ΔΣ του Στρατηγικού Επενδυτή ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ, ο οποίος εξήγησε ότι το ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ συμμετέχει στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Τράπεζας και έχει ενεργή συμμετοχή στη Διοίκηση αυτής γιατί συμμερίζεται το κοινό όραμα για την αναβάθμιση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στην πιο φιλική, άμεσα προσπελάσιμη και ηγέτιδα μεταξύ των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της κοινής αυτής προσπάθειας ο κ. Παπαδόγιαννης εξέφρασε την στήριξη του Στρατηγικού Επενδυτή ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ στο 5ετές Αναπτυξιακό Επιχειρηματικό Σχέδιο που έχει εκπονηθεί και σημείωσε ότι εδώ και 1,5 χρόνο που το Ταμείο συμμετέχει ενεργά στο Μετοχικό Κεφάλαιο αλλά και στην διοίκηση της Τράπεζας έχει συμβάλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης προς την τράπεζα, και έχει αποδείξει ότι το όραμα του κύριου μετόχου ταιριάζει με το στρατηγικό πλάνο της διοίκησης ένα πλάνο φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό.

Τέλος, η ΓΣ αποφάσισε ομόφωνα και έτσι η ΣΤΗ θα είναι η πρώτη τράπεζα στη Χώρα μας που θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κεφαλαίων της, όχι για τη σωτηρία της αλλά με μοναδικό στόχο την ανάπτυξή της και των πολλαπλασιασμό των μεγεθών της.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ