Αύξηση κρουσμάτων σε Αργυρόκαστρο κι Αγίους Σαράντα.. Κάθε μέρα και χειρότερα στην Αλβανία

albania nos

Χειρότερη γίνεται μέρα με την ημέρα η κατάσταση στην Αλβανία η οποία δείχνει πλέον πλήρη αδυναμία για τον έλεγχο της πανδημίας.

Δύσκολη η κατάσταση και σε άλλες Βαλκανικές χώρες όπως τα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία.

Στην Αλβανία η μετάδοση του ιού δεν ανακόπτεται. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα στο Αργυρόκαστρο αυξήθηκαν σε δεκαπέντε ενώ καταγράφηκαν και τα δύο πρώτα στους Αγίους Σαράντα.

Μάλιστα ένας νεαρός άνδρας από την περιοχή έχει μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λοιμωδών στα Τίρανα οι δυνατότητες του οποίου είναι πια οριακές.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 74 νέα κρούσματα στη χώρα ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών σε 1213. Το τελευταίο 24ωρο δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 81.

Οι εκκλήσεις των επιστημόνων για τήρηση των μέτρων είναι συνεχείς όμως οι εικόνες συνωστισμού εξακολουθούν να παραμένουν το βασικό χαρακτηριστικό σε κάθε γωνιά της χώρας.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα εξακολουθεί να μην λαμβάνει κανένα μέτρο στις συνοριακές διαβάσεις της Κακαβιάς, της Μέρτζιανης και του Μαυροματίου με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ