Αυξημένη κατά 160% φέτος η τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα

preveza

Αύξηση 160% κατέγραψε φέτος η τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα έναντι του 2019, επισήμανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, υπεύθυνος Τουρισμού, Λεωνίδας Αργυρός, στην τοποθέτησή του στο 3ο Forum «Τουρισμός – Real Estate – Μεταφορές & Υποδομές σε Ελλάδα και Ν/Α Ευρώπη».

Το φόρουμ, συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος, με τον δήμο Πρέβεζας και το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, ενώ η υλοποίησή του εντάσσεται στο πλαίσιο της πραγματοποίησης των διεθνών εκθέσεων Philoxenia-Hotelia της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο κ. Αργυρός σημείωσε ότι το 2020, περίοδο της πανδημίας με αυξημένα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η Πρέβεζα κατέγραψε μέση πληρότητα της τάξης του 65%, όταν άλλοι προορισμοί στο εξωτερικό παρουσίαζαν 15% και η Πορτογαλία «πανηγύριζε» το 18% που είχε πετύχει.

«Πριν λίγα χρόνια θα σας έλεγα ότι η Πρέβεζα είναι το κρυφό διαμάντι της Ελλάδας, αλλά σήμερα και παρά την πανδημία του κορονοϊού, σας διαβεβαιώνω ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά πλέον η περιοχή είναι γνωστή παγκοσμίως», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε εξίσου δυναμικά το έργο μας».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι ο δήμος Πρέβεζας, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός νησιού, ωστόσο δεν διαθέτει κανένα από τα αρνητικά του, υλοποίησε το 2020 καμπάνια ενημέρωσης για την ασφάλεια στην περιοχή. Ο τουρισμός, όπως πρόσθεσε, «δεν ενδείκνυται για μεγαλοψυχίες και καλοσύνες», αφού πρόκειται για έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς τομείς. Σημείωσε ακόμη ότι στην περιοχή, παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε επίπεδο έργων υποδομών, υπάρχουν ακόμη ανάγκες σε ό,τι αφορά τις οδικές αρτηρίες.

Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις ο κ. Αργυρός ανέφερε ότι έχει κατατεθεί πρόταση στη Fraport για τη σύνδεση του διεθνούς αεροδρομίου Ακτίου με την Σερβία και γνωστοποίησε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα, με τη συνδρομή και του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος. Ανέφερε επίσης ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου καταγράφει ετήσια αύξηση 10% και φέτος ανήλθαν σε 1 εκατ. οι εκκινήσεις με 48 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ανακοίνωσε τέλος ότι στη δημοτική μαρίνα του δήμου Πρέβεζας έδεσαν φέτος 5.800 πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ