Αυξημένη επιδότηση για το Δεκέμβριο στους λογαριασμούς ρεύματος

DEH XRHMA14

Στην αύξηση της επιχορήγησης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΟΤ, η αναπροσαρμογή της ενίσχυσης θα αφορά τις καταναλώσεις των προαναφερόμενων πελατών όλων των προμηθευτών ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο. Δεν αποκλείεται, αναφέρουν πληροφορίες, η αύξηση να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή σε συνδυασμό και με τον συνολικότερο σχεδιασμό που κάνει η κυβέρνηση για την καθιέρωση μόνιμου μηχανισμού επιδοτήσεων μέχρι το 2030 ώστε να προστατεύονται οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Η νέα επιδότηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΟΤ, θα ανέλθει στα επίπεδα των 230 ευρώ/MWh και θα είναι υψηλότερη κατά 77% σε σχέση με την ισχύουσα (130 ευρώ/MWh), η οποία έτρεξε για τον Νοέμβριο αλλά δεν έχει περάσει ακόμη στον τρέχοντα μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι της, όσοι δηλαδή καταναλώνουν μέχρι 300 kWh τον μήνα, θα γλιτώσουν 69 ευρώ από τις αυξήσεις του μήνα έναντι 39 ευρώ με βάση τα όσα είχαν αποφασιστεί πριν από περίπου ένα μήνα.

Πάντως, ακόμη και η προαναφερόμενη επιδότηση δεν αρκεί για να καλύψει τον ορυμαγδό… των αυξήσεων των τιμών της κιλοβατώρας. Νοικοκυριά κι επαγγελματίες λαμβάνουν λογαριασμούς με ανατιμήσεις που κυμαίνονται από 30% έως και 100%. Κάθε μήνα οι τιμές ρεύματος καίνε και πιο πολύ οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και τα ταμεία των μικρών επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ