Αυξημένες οι ανάγκες σε αίμα και αιμοπετάλια

katsivelas ppni

Αυξημένες παραμένουν οι ανάγκες σε αίμα αλλά και σε αιμοπετάλια στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Τα νοσοκομεία επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος είχε συνεργασίες με τους διοικητές τους και τους υπεύθυνους στα τμήματα αιμοδοσίας.

Το Τμήμα Αιμοδοσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι από αυτά που καλούνται να καλύψουν αυξημένες ανάγκες. Η Ελευθερία Ζερβού, εξήρε την εθελοντική προσφορά και τόνισε ότι ασθενείς που υποβάλλονται σε τακτικές μεταγγίσεις στηρίζονται σε αυτή.

«Είχαμε αύξηση των αναγκών σε αίμα κατά 13%, όμως είχαμε και αύξηση των εθελοντών. Επιδιώκουμε να αυξήσουμε και τους δότες αιμοπεταλίων. Τα αιμοπετάλια είναι απαραίτητα για ασθενείς που υποβάλλονται σε χημιοθεραπείες. Δυστυχώς έχουμε πολλούς νέους ασθενείς με λευχαιμία κάτι που δημιουργεί μεγάλες ανάγκες» τόνισε η κ. Ζερβού απευθύνοντας έκκληση προς όλους να γίνουν δότες.

Σημαντική είναι η προσφορά της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και η προηγούμενη χρονιά χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη προσέλευση.

Ο Πρόεδρος του  Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας συνεχάρη την Ελευθερία Ζερβού για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει και τόνισε ότι τα Γιάννινα διαθέτουν δύο υπηρεσίες αιμοδοσίας που λειτουργούν υποδειγματικά. «Επιδιώκουμε να κάνουμε μία επανεκκίνηση σε όλη την χώρα της εθελοντικής προσφοράς μετά την περίοδο της πανδημίας» σημείωσε ο κ. Κατσίβελας.

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης από την πλευρά του τόνισε την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς.

«Είναι αδήριτη ανάγκη να δημιουργηθεί μία κουλτούρα εθελοντισμού. Να καλλιεργηθεί η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας από τα σχολεία και τα παιδιά και σταδιακά να αυξήσουμε τον αριθμό των εθελοντών» υπογράμμισε ο κ. Κατσακιώρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ