Αυξημένα κρούσματα στο Μέτσοβο, έκκληση για εμβολιασμό

metsovo geniki epirus

Σε δύσκολη φάση εισήλθε και πάλι το Μέτσοβο λόγω της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ενώ αρκετές είναι και οι νοσηλείες κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας που κοινοποιούνται στους δήμους τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Μετσόβου την Δευτέρα ανερχόταν σε 46!

Σε αυτά προστίθενται άλλα δέκα περίπου που έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο τριήμερο.

Οι εκκλήσεις και οι παρεμβάσεις του Δήμου Μετσόβου μέχρι στιγμής δεν έχουν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη και η προσέλευση στις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ όταν βρίσκονται για δειγματοληψίες στην περιοχή είναι πολύ μικρή.

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας μιλώντας στο Epiruspost σημείωσε ότι ο Δήμος κάνει ότι είναι δυνατό αφενός για να τηρηθούν τα μέτρα και αφετέρου να πείσει για την ανάγκη του εμβολιασμού. Όμως η ανταπόκριση των κατοίκων στον εμβολιασμό είναι πολύ μικρή.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών κάτι που μπορεί να έχει συνέπειες και για την τοπική οικονομία που σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται και στον τουρισμό.

Ο Δήμαρχος Μετσόβου για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους να εμβολιαστούν άμεσα ώστε να αυξηθεί η θωράκιση της περιοχής στην πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ