Αυξάνονται τα σχολικά γεύματα και οι περιοχές

sxolika geumata

Αυξάνονται τα σχολικά γεύματα και οι δήμοι στους οποίους παρέχονται. Όπως είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο ΕΡΤNEWS,  «Θα αυξήσουμε τα σχολικά γεύματα,. Τα ποσά τα οποία δίνουμε από 102 θα πάνε στα 115 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος. Που σημαίνει ότι από τα 217 χιλιάδες ζεστά γεύματα που παίρνουν 217 χιλιάδες παιδάκια καθημερινά από την καινούργια χρονιά, το καινούργιο σχολικό έτος 2024 – 2025 και για τρία χρόνια θα ανέλθει αυτός ο αριθμός σε 232 χιλιάδες παιδιά.»

«Θα αυξήσουμε λοιπόν και τα χρήματα τα οποία δίνουμε και θα αυξήσουμε και τους δήμους και τα γεύματα. Δίνουμε όμως ιδιαίτερη έμφαση στους δήμους της Θεσσαλίας. Προσθέτουμε 10 δήμους της Θεσσαλίας, η οποία επλήγη με τόσο δύσκολο τρόπο κατά τη διάρκεια των πλημμυρών της προηγούμενης περιόδου», είπε η κ. Ζαχαράκη.

 «Αρχές Μαΐου θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό και ένας από τους πολύ σημαντικούς πυλώνες του είναι το κομμάτι της στέγασης. Με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» περίπου 4.000 ζευγάρια, που σημαίνει 8.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη εκταμιεύσει το δάνειό τους. Στην αναμονή είναι με ήδη συμβασιοποιημένες τις αιτήσεις τους ακόμα 4.200 ζευγάρια, περίπου,  και μέχρι το τέλος της χρονιάς το σύνολο αυτών των ζευγαριών θα είναι 9.800»,  ανέφερε η υπουργός και επισήμανε πως «υπήρχε έλλειψη οποιασδήποτε κυβερνητικής παρέμβασης για τη στεγαστική πολιτική τα τελευταία δέκα χρόνια».

Είπε ακόμα  πως «δεν θα συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα, τουλάχιστον με τον τωρινό προγραμματισμό. Ο προϋπολογισμός ήταν 1 δισεκατομμύριο και έχει ήδη εξαντληθεί, γιατί ήταν πολύ ζωηρό το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων ως 39 ετών. Βλέπουμε αυτή τη στιγμή το πώς διεκπεραιώνονται οι παρούσες αιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ