Αυτοψία του ΙΓΜΕ στις κατολισθήσεις του Ζαγορίου

katolistiseis zagori

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) στο αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου προκειμένου να εξετάσει έντονα κατολισθητικά φαινόμενα στην περιοχή.

Η ΕΑΓΜΕ στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε στο δήμο Ζαγορίου κλιμάκιο της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης από την Περιφερειακή Μονάδα Ηπείρου, αποτελούμενο από τους Γεωλόγους, Δρ. Ευάγγελο Νικολάου (προϊστάμενο της ΠΜΗ) και Παναγιώτη Πάσχο.

Το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ συνόδευσαν στις περιοχές που εκδηλώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα οι αντιδημαρχοι του δήμου Ζαγορίου Π. Ρούσκας και Η. Κίτσος .

Ειδικότερα, οι γεωλόγοι της ΕΑΓΜΕ έκαναν αυτοψία σε κατολισθήσεις στην Τ.Κ Δεματίου στην νότια είσοδο της Τ.Κ Πέτρας, σε δρόμους στην Τ.Κ Ιτέας και στην Τ.Κ Τριστένου καθώς επίσης και στην καθίζηση του εδάφους στην πλατεία του οικισμού.

Σε συνάντηση που είχε το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ με το Δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γιώργο Σουκουβέλο, έδωσαν οδηγίες για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ