Αυτοψία μετ’ εμποδίων και μακρόθεν για το Mega εμβολιαστικό!!!

pedi

Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας από την Θεσσαλονίκη θέλησε να κάνει αυτοψία στο κτίριο του ΠΕΔΥ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να δει το κτίριο εκ…. του μακρόθεν!

Η προσπάθεια σκόνταψε σε αγκυλώσεις γραφειοκρατικής φύσης αφού τα κλειδιά του κτιρίου δεν δόθηκαν από τον υπεύθυνο ώστε να εξεταστούν οι εσωτερικοί χώροι και να δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις!

Ο λόγος; Η απουσία ενημέρωσης για την παραχώρηση…

Η αποθέωση της ασυνεννοησίας μεταξύ των κρατικών φορέων, της γραφειοκρατίας και της νοοτροπίας «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας είδε εξωτερικά τους χώρους και ως το μεσημέρι τουλάχιστον παρέμενε στα Γιάννινα αναμένοντας –μετά από δεκάδες τηλέφωνα- το ενδεχόμενο να ξεκλειδώσει ο υπεύθυνος ώστε να γίνει αυτοψία και στους εσωτερικούς χώρους.

Κι όλα αυτά όταν επίσημα και εγγράφως ο ΕΟΔΥ αποφάσισε την παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του πρώην ΠΕΔΥ στην 6η ΥΠΕ για τη δημιουργία Εμβολιαστικού Κέντρου στα Ιωάννινα.

Στο σχετικό έγγραφο αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι «ο ΕΟΔΥ αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες λόγω κορωνοιού και την αναγκαιότητα δημιουργίας εμβολιαστικού κέντρου σκοπεύει να προχωρήσει στην παραχώρηση χρήσης του κτιρίου για ένα χρόνο –από 1/6/2021 έως 31/5/2022 με την προϋπόθεση της διατήρησης του εξοπλισμού στη σημερινή κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ