Αυτοψία από την Κτηνιατρική, «ο γάιδαρος δέχθηκε επίθεση από λύκο» λέει ο δικηγόρος

monada grammeno astinomia

Αυτοψία στη μονάδα του αντιδημάρχου που έχει συλληφθεί, στο Γραμμένο, έγινε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της υπηρεσίας είδαν τον γάιδαρο για τον βασανισμό του οποίου συνελήφθη ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας και κατέγραψαν την κατάστασή του.

Το ζώο φέρει τραύματα και θα εξεταστεί εκ νέου από κτηνίατρο εντός της ημέρας.

Η υπόθεση έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις μετά τις εικόνες σοκ που καταγράφηκαν μέσα στον οικισμό του Γραμμένου και τον πλημμυρισμένο από αίματα δρόμο του χωριού.

Την ώρα εκείνη και ενώ είχε σταματήσει το αγροτικό αυτοκίνητο ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι το ζώο είχε πέσει από την καρότσα και το έσερνε για απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου.

Ο ισχυρισμός του ατυχήματος είναι αυτός που προβάλλεται πλέον και από τον δικηγόρο του Δημήτρη Δήμου.

«Η θέση του εντολέως μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας το υπόλοιπο. Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», είπε ο κ. Δημήτρης Δήμος.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι πλατφόρμες στο διαδίκτυο έχουν κατακλυστεί από μηνύματα εκβιαστικά και απειλητικά σε βάρος του αντιδημάρχου Ζίτσας και πως όπως και σε άλλες περιπτώσεις, «δικάζεται και καταδικάζεται ερήμην».

Ο δικηγόρος τόνισε, ότι ο 63χρονος αντιδήμαρχος, δεν μπορεί να ξύπνησε μία μέρα και να είπε «ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι» και πως την εκδοχή για ατύχημα, δεν την διερεύνησε κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ