Αυτοί είναι οι σκληροί Ρουμάνοι με τη μαφιόζικη δράση

roumanoi speira

roumanoi speira

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες της σκληρής ομάδας των Ρουμάνων που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε όλη την χώρα.

Η ίδια, όπως είχε προκύψει από την έρευνα της αστυνομίας, είχε δράσει και στην Ήπειρο, καθώς αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει δύο διαρρήξεις στα Γιάννινα και μία στη Φιλιππιάδα.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας από περισσότερους που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα με συνολική αξία της κλοπής να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού (αγορά-κατοχή), διακεκριμένη παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου και πλαστογραφία με χρήση κατά συρροή.

Η εγκληματική αυτή οργάνωση διέθετε χαρακτηριστικά που διακρίνουν όλες τις καλά δομημένες και ιδιαίτερα δραστήριες εγκληματικές οργανώσεις, στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων ” DRAGETA ” και ” KAMORA “, με κύριο χαρακτηριστικό την οικογενειακή συνοχή και διασύνδεση της.

Τα μέλη της διατηρούσαν μεταξύ τους οικογενειακούς δεσμούς οι οποίοι μεταφράζονταν σε απόλυτη πίστη και προσήλωση στις αρχές της οργάνωσης και στην προστασία των μελών της και οδηγούσαν στην ολοκληρωτική υποταγή του μέλους στους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτοί οι δεσμοί επέτρεπαν στα μέλη να εμπιστεύονται το ένα το άλλο και την ίδια στιγμή ελαχιστοποιούσαν κατά πολύ την πιθανότητα αστυνομικής διείσδυσης στην ομάδα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ