Αυστηρή επιστολή για την φέτα, το πρόστιμο και τη Διεπαγγελματική

feta n

Διευκρινίσεις για την απόφαση επιβολής προστίμου σε γαλακτοβιομηχανία που κατηγορείται πως νόθευσε φέτα ζητά η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, δια του προέδρου της Γιάννη Βιτάλη που απευθύνει αυστηρή επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρεται: «Από το από 09.6.2021 δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πληροφορηθήκαμε την επιβολή προστίμου 260.000,00 ευρώ σε εγχώρια γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα χωρίς, όμως, μέχρι σήμερα να έχουν δημοσιοποιηθεί τόσο τα στοιχεία, όσο και το σκεπτικό της απόφασης αυτής. Με βάση το γεγονός αυτό το Δ.Σ. της ΔΟΦ διατυπώνει, αυτονόητα, τα ακόλουθα ερωτήματα / αιτήματα με την παράκληση να έχει την άμεση απάντησή σας:

Να δοθεί στη δημοσιότητα άμεσα το σκεπτικό της απόφασης, ώστε το σύνολο του Κλάδου μας αλλά και οι καταναλωτές να γνωρίζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη της και εάν είναι παράπτωμα δόλου ή βιομηχανικό λάθος.

Γίνεται φανερό, ότι στην περίπτωση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ο Νόμος Βορίδη (838/51008/2019). Αδυνατώντας να κατανοήσουμε την μη εφαρμογή των συγκεκριμένων νομικών διατάξεων ζητάμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας θυμίσουμε, ότι εκκρεμεί ακατανόητα εδώ και μήνες η αναγνώριση και νομική κατοχύρωση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η οποία έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που περιγράφεται στους σκοπούς της.

«Κατανοείτε, ασφαλώς, κ Υπουργέ, ότι τα προαναφερόμενα ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Οργάνωσή μας, κάτι που – σε περίπτωση μη άμεσης προώθησής τους – μας υποχρεώνει να επιδιώξουμε την προώθησή τους με κάθε νόμιμο μέσον» καταλήγει η επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ