Αύριο οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων

giannena kentro

Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν το προσεχές διάστημα προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία και ο κίνδυνος πιέσεων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η βασική δέσμη των μέτρων αναμένεται να αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ένα από τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η δέσμη των κυβερνητικών ανακοινώσεων θα αφορά στους κλειστούς χώρους σε εστίαση και κέντρα ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα κυβερνητικά χείλη, σ’ αυτούς θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, ένα δεύτερο πιθανό μέτρο είναι η επαναφορά της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους. Σημειώνεται ότι στο ζήτημα της μάσκας αναφέρθηκε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να σταματήσει η δωρεάν διάθεση self test στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει, ως εκ τούτου, να πληρώνουν για μοριακό ή rapid test δύο φορές μέσα στην εβδομάδα. Επίσης, θα παραμείνουν και τον χειμώνα τα μέτρα που ισχύουν προκειμένου να κάνει ένας πολίτης ένα ταξίδι.

Αναφορικά με την εκπαίδευση, θα ισχύει ό,τι και με τις επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα. Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού που δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον κορωνοϊό θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ (μοριακό ή rapid) την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση. Αποτέλεσμα self test θα πρέπει να προσκομίζουν και οι μαθητές, δύο φορές την εβδομάδα. Η διάθεση των self test στους μαθητές θα είναι δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ