Αύριο η τελική εισήγηση… Χριστούγεννα με απαγορεύσεις

xristougenna giannena

Η άρση των μέτρων στο τέλος του μήνα αναβάλλεται. Στην τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς δεν έχουν ληφθεί.

Η πανδημία εξακολουθεί να σαρώνει τη χώρα, ειδικά την Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Η τελική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και των επιδημιολόγων για την σταδιακή άρση των μέτρων αναμένεται την Παρασκευή ωστόσο οι απόψεις για το τι, πως και πότε θα ανοίξει διίστανται.

Ο πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει την Παρασκευή στους πολίτες για το τι μέλει γενέσθαι και θα τοποθετηθεί ή την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη, καθώς ειδικοί και κυβέρνηση σταθμίζουν τα δεδομένα μέρα με τη μέρα. Θέλει λοιπόν η κυβέρνηση να δει πώς θα κινηθούν οι επόμενες μέρες, που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα

-στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα μαγαζιά με τα εποχιακά είδη για να κινηθεί η αγορά για τα Χριστούγεννα

-Στις 14 Δεκεμβρίου σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο

-Μεγάλο αγκάθι αποτελεί η εστίαση, καθώς δεν υπάρχει ομοφωνία στην επιτροπή για το άνοιγμά της

-Δεύτερο θέμα για το αν και πότε θα ανοίξουν δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Τα Λύκεια και τα Γυμνάσια θεωρείται δεδομένο ότι θα ανοίξουν τη νέα χρονιά

-Δεν ανοίγουν ενόψει Χριστουγέννων κέντρα διασκέδασης, μουσικές σκηνές, μπαρ

Εξάλλου, θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, ενώ θα παραμείνει ο περιορισμός των συναθροίσεων έως 9 ατόμων.

Επιπλέον, θα πρέπει όλοι να ξεχάσουμε ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία και μαγαζιά, όπως μέχρι πρότινος ενώ το μεγάλο ζητούμενο παραμένει τι θα γίνει με τις νυχτερινές μετακινήσεις τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα.

Oι Αρχές, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο των πάρτι σε σπίτια, εξετάζουν την εφαρμογή μετακινήσεων με SMS ειδικά για εκείνες τις ημέρες, μέχρι και απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ