Αύξηση των δειγματοληψιών στην Παραμυθιά, σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα από όλα τα δείγματα που αναλύθηκαν μέχρι τώρα από την περιοχή της Παραμυθιάς. Τέσσερα από αυτά θα επανεξεταστούν σήμερα ενώ μέσα στη μέρα αναμένονται απαντήσεις και από τα δείγματα που έχουν σταλεί στο εργαστήριο της Πάτρας. Την περιοχή επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης. Με την ολοκλήρωσή της έκανε γνωστό ότι αφενός προς στιγμή δεν υφίσταται λόγος για έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην περιοχή και αφετέρου θα αυξηθεί η λήψη δειγμάτων σε ογδόντα ημερησίως ώστε να υπάρχει σαφή εικόνα για την κατάσταση στον γενικό πληθυσμό.

«Είμαστε στην διαδικασία ιχνηλάτησης με ομόκεντρους κύκλους, ξεκινώντας δηλαδή από το στενό περιβάλλον των ασθενών και προχωρώντας στο ευρύτερο. Θέλουμε την συνεργασία όλων.. Ο κορωνοιός δεν αποτελεί στίγμα» ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε.

Συνέστησε ψυχραιμία σε όλους και συμπλήρωσε ότι με την αύξηση της λήψης δειγμάτων σε ογδόντα ημερησίως θα χρησιμοποιηθούν για τις αναλύσεις τόσο το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών όσο και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Προς το παρόν, όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, δεν υφίσταται λόγος για λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων. Κάτι τέτοιο θα επανεξεταστεί ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για την τήρηση της καραντίνας όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό και των επαφών τους.

Το ίδιο τόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, σημειώνοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και η Αστυνομία θα επιτηρούν την καραντίνα με συνεχή έλεγχο.

Ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας δεν έχει μολυνθεί από τον ιό και έτσι μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής. Επίσης τόνισε την αξία της ιχνηλάτησης αλλά και του ευρύτατου προγράμματος δειγματοληψιών που θα ακολουθήσει ώστε να υπάρχει πλήρης απεικόνιση της κατάστασης στην περιοχή. Κι αυτό για τον επιπλέον λόγο ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται και η επιστροφή αποδήμων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής προσέρχονται είτε στις Μονάδες του ΕΟΔΥ είτε και στο Νοσοκομείο Φιλιατών για δειγματοληψία. Τις τελευταίες ώρες έχουν ληφθεί 69 συνολικά δείγματα για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ