Αυγουστιάτικες απολύσεις στα Goody’s Ιωαννίνων

ergasia a

Το σωματείο εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει την εργοδοσία στα Goody’s Ιωαννίνων που δεύτερη μέρα του Αυγούστου προχώρησε σε δύο απολύσεις.

Από το σωματείο χαρακτηρίζονται παράνομες και εκδικητικές καθώς όπως σημειώνει «πρόκειται για συναδέλφους μας όπου μαζί με μέλος της διοίκησης του σωματείου μας πρωτοστατούσαν στον χώρο δουλειάς τους για την υλοποίηση των αιτημάτων τους».

Στην ανακοίνωση τονίζει ακόμη:

   Οι απολύσεις αυτές έρχονται μέσα σε συνθήκες όπου η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα των εργαζομένων με αποτέλεσμα ο μισθός να μην αρκεί ούτε για 15 μέρες καθώς οι αυξήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη κατανάλωσης εξανεμίζουν το εισόδημα των εργαζομένων.

   Η εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία έχει την στήριξη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων όπου με την πολιτική που εφαρμόζουν με αποκορύφωμα τον νόμο έκτρωμα  Χατζηδάκη, δίνουν όλα τα εργαλεία στην εργοδοσία να ξεσαλώνει στις πλάτες των εργαζομένων διασφαλίζοντας μεγαλύτερα κέρδη.

   Οι εργαζόμενοι μόνο με την οργάνωση τους στα σωματεία τους και με την δική τους πάλη μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους.

   Το σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να μην ανεχτούνε την συνέχεια αυτής της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ