Αυγενάκης για Κλειστό.. ναι μεν αλλά..

kleisto esoteriko

Νέες φωτιές βάζει η απάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στα Γιάννινα, στην περιοχή του Βοτανικού, αφού σε αυτό επικεντρωνόταν η ερώτηση που είχε κατατεθεί από την βουλευτή Μερόπη Τζούφη.

Ο Υφυπουργός αφενός αναφέρει ότι το έργο δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αφετέρου υποστηρίζει ότι έχει ζητηθεί η επικαιροποίηση της μελέτης από τον Δήμο Ιωαννιτών, την οποία όμως έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Ηπείρου!!

Το Κλειστό στην περιοχή του Βοτανικού μένει στα χαρτιά για περισσότερο από είκοσι χρόνια, χωρίς στο διάστημα αυτό καμία κυβέρνηση –παρά τις καλές προθέσεις που είχαν- να το υλοποιήσει.

Η Μερόπη Τζούφη σε ανακοίνωσή της, μετά την απάντηση του Υφυπουργού σημειώνει ότι αυτή δεν τιμά τον γιαννιώτικο αθλητισμό και την τοπική κοινωνία.

«Ο αρμόδιος υφυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή έπειτα από πρωτοβουλία της βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρακάμπτει τα ουσιαστικά ερωτήματα και παραδέχεται ότι το σημαντικό αυτό έργο δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Επιβεβαιώνει επίσης όσα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν υπάρχει επικαιροποιημένη μελέτη για το έργο.

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Αθλητισμός προσπαθεί εντέχνως να μετακυλήσει τις ευθύνες στο Δήμο Ιωαννιτών, αποκρύπτοντας τις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την ορθή σύνταξη της μελέτης και την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αντί αυτού, η κυβέρνηση υποσχόταν τη μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου του Ελληνικού και την μετεγκατάστασή του στα Γιάννενα έναντι υπέρογκης δαπάνης. Όχι όμως για να εξυπηρετηθεί ο τοπικός αθλητισμός αλλά οι επενδυτές του Ελληνικού. Δεν είναι τυχαία η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στη μετεγκατάσταση, καθώς δεν υπάρχει καμία οικονομοτεχνική μελέτη.

Η δημιουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα αποτελεί δίκαιο αίτημα των πολιτών και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για την ενίσχυση και αναβάθμιση του αθλητισμού. Καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί δίχως αστερίσκους, καθυστερήσεις και μεταφορές παλαιών εγκαταστάσεων», αναφέρει η κ. Τζούφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ