Αυγενάκης: Από το 2016 οι δυσλειτουργίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ

opekepe

Από το 2016 η ΕΕ είχε εντοπίσει δυσλειτουργίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αποκάλυψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης,  σε συνέντευξη του προς τα ΜΜΕ της Ηλείας, σημειώνοντας ότι στο χρόνο που μεσολάβησε τα προβλήματα συνεχίσθηκαν και παρότι το 2023 υπήρξε επιστολή προς την τότε διοίκηση αλλά και πίεση από την πολιτική ηγεσία, εντούτοις δεν έγιναν βήματα για τη διόρθωση των δυσλειτουργιών αυτών.

Όπως είπε ο υπουργός με την αλλαγή της διοίκησης προχώρησε και η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων. Ήδη από τις 12 επισημάνσεις της ΕΕ (9 δομικές και 3 τεχνικές) ήδη έχουν  ικανοποιηθεί οι έξι. Τη Δευτέρα ο ΥπΑΑΤ στις Βρυξέλλες, όπου θα βρεθεί για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας,  θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση, μαζί με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον επίτροπο Γιάννους Βόιτσεσχόφσκι  στον οποίο θα εκφράσει τη βούληση της κυβέρνησης για πλήρη εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στόχος  μας είναι η πλήρης εξυγίανση του  Οργανισμού και η λειτουργία του με πλήρη διαφάνεια και δικαιοσύνη, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση των Βρυξελλών ο ΥπΑΑΤ θα εκφράσει τη βούληση για εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του από την εικόνα που εισπράττει περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα και σημείωσε ότι στόχος της ΝΔ είναι να ξεπεράσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ