Αυγενάκης άνευ απαντήσεων για κολυμβητήριο και Κλειστό ξιφασκίας

augenakis onned

Απέφυγε να δώσει απαντήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βρέθηκε στα Γιάννινα για το προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και δημοπρατημένο εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει ξεκινήσει.

Μάλιστα ο ανάδοχος μετά το τσουνάμι ακρίβειας είναι έτοιμος να το εγκαταλείψει εάν δεν εξευρεθεί επιπλέον πίστωση.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι λύση δεν έχει βρεθεί, γιατί αν είχε βρεθεί ο Υφυπουργός θα μπορούσε να την ανακοινώσει από τα Γιάννινα, εισπράττοντας και τις ανάλογες…δάφνες!

Έτσι στην ερώτηση που του έγινε περιορίστηκε να πει «κάθε πράγμα στην ώρα του..».

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια οι…. ώρες δεν είναι άπειρες. Είναι πολύ περιορισμένες λόγω των ασφυκτικών χρονικών ορίων του ΕΣΠΑ.

Ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης περιορίστηκε επίσης σε αόριστες υποσχέσεις και για το Κλειστό της ξιφασκίας για το οποίο άλλωστε έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Μην αφήνοντας καλά καλά τους δημοσιογράφους να ολοκληρώσει την ερώτηση ο Υφυπουργός έσπευσε να πει ότι «είναι άξιος συγχαρητηρίων ο Περιφερειάρχης» και στην επόμενη ερώτηση για οικονομική συνδρομή της πολιτείας στο όλο εγχείρημα ανέφερε απλά πως «έχω δεσμευτεί για αυτό».

Οι δεσμεύσεις βέβαια περισσεύουν εδώ και χρόνια…

Στο προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Για το κλειστό της ξιφασκίας, επίσης, δεν είπε τίποτα ο κ. Αυγενάκης. Δεσμεύτηκε να συνδράμει οικονομικά την Περιφέρεια Ηπείρου για να καταστεί λειτουργική η σιδηροκατασκευή από το Ελληνικό, όταν υπέγραψε προγραμματική σύμβαση τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς ωστόσο σήμερα να μπορεί να είναι σε ισχύ αυτή η σύμβαση -διαβάστε αναλυτικά εδώ. Τί είπε ο Υφυπουργός όταν ρωτήθηκε αν θα βοηθήσει; “Είναι άξιος συγχαρητηρίων ο Περιφερειάρχης, έχω δεσμευτεί σε αυτό“…

«Ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός είναι μεγάλο κεφάλαιο» , τόνισε από τα Ιωάννινα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο του προσυνέδριου της ΟΝΝΕΔ με θέμα: «Ο αθλητισμός ως μοχλός ανάπτυξης εθνικής οικονομίας και εθελοντικής συνείδησης».

Ο κ. Αυγενάκης, απευθυνόμενος στους νέους, επισήμανε πως ο αθλητισμός αποτελεί μία πολύ μεγάλη βιομηχανία, καθώς μία καλή διοργάνωση, ένα σωστό αθλητικό οικοδόμημα, ένα σωστά oργανωμένο υπουργείο Αθλητισμού, «ναι μπορεί να προσφέρει καλύτερα στην Παιδεία, σε μια καλύτερη κοινωνία σε μία πιο δυνατή πλούσια οικονομία», ενώ υπογράμμισε πως ο εθελοντισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, του ανθρώπου που ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπό του και εκπέμπει μηνύματα σεβασμού, αλληλεγγύης, ποιότητας.

Το μεγάλο στοίχημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ήταν πως θα στηρίξουμε και θα αναδείξουμε όλα τα αθλήματα, χωρίς καμία διάκριση, είτε είναι δημοφιλή, είτε λιγότερο δημοφιλή και να διεκδικήσουμε με λογική εξωστρέφειας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, να μην μείνουμε απλά στη ρήση, ότι ‘η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες’, πρέπει να κάνουμε κάτι που να μας οδηγήσει σε ψηλότερα μονοπάτια”. Ως παράδειγμα, πρόσθεσε μεταξύ άλλων τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο που ξεκίνησε από την Κρήτη και κατέληξε στα Γιάννενα, αλλά και τη μεγάλη διοργάνωση «Ράλι Ακρόπολις».

Αυτή την περίοδο, όπως είπε ο υφυπουργός, βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα project συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, με καλά αποτελέσματα, ωστόσο όπως είπε, «δεν έχει σημασία το πόσα θα συγκεντρώσουμε, όσο η ενεργοποίηση της κοινωνίας μέσω του αθλητισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ