Αυλαία στην πιο… περίπλοκη προεκλογική περίοδο

EKLOGES_12Όλα ανοιχτά για κόμματα και πρόσωπα στην αναμέτρηση της Κυριακής….

Η προεκλογική αυλαία σε λίγες ώρες πέφτει. Η πιο σύντομη και η πιο διαφορετική προεκλογική περίοδος περνά στην Ιστορία.

Θυμός, οργή και αγανάκτηση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της, τα οποία απομένει να δούμε σε τι βαθμό και με ποιούς τρόπους θα αποτυπωθούν και στην κάλπη.

Κοινή διαπίστωση, είναι ότι οι πολίτες θέλουν να καταδικάσουν το παλιό, χωρίς όμως να είναι μορφοποιημένο και ξεκάθαρο το νέο.

Για αυτό και το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ανοιχτό.

Τις τελευταίες ώρες οι ηγεσίες των 2 “μεγάλων” κομμάτων, κάνουν ανοιχτές προσκλήσεις στους αναποφάσιστους, αλλά και σε εκείνους που σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχουν αποφασίσει να απέχουν από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, με σκοπό να προλάβουν, έστω και την τελευταία στιγμή να αυξήσουν τη χωλαίνουσα συσπείρωση τους.

Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, κανείς υποψήφιος, δεν μπορεί, όπως άλλοτε συνέβαινε, να αισθάνεται σίγουρος για την εκλογή του.

Την αβεβαιότητα αυτή την καθιστά εντονότερη, η τάση που υπάρχει να αποδοκιμαστεί ό,τι βαραίνει το πολιτικό σύστημα και η πολυπλοκότητα του εκλογικού νόμου.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και ασχολίαστο, ότι στην περίπτωση της Ηπείρου, είναι ελάχιστα τα νέα πρόσωπα που κατάφεραν να διακριθούν και κατ’ επέκταση να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Οι παλιμπαιδισμοί άλλωστε των κομμάτων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών υποψηφιοτήτων, δε βοήθησαν καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση.

Κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, η αδυναμία συγκέντρωσης “ικανών” υποψηφίων και η υπερπληθώρα υποψηφιοτήτων αντίστοιχα, δημιούργησαν απογοήτευση, πικρίες και προστριβές.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων κάνει το εκλογικό αποτέλεσμα, ακόμα πιό απρόβλεπτο.

Ταυτόχρονα, ο πολιτικός λόγος, όποτε αυτός αρθρώθηκε, καθόλου δεν συμπεριέλαβε τα προβλήματα ανάπτυξης που αντιμετωπίζει έτσι κι αλλιώς η Ήπειρος.

Οι πολίτες, βομβαρδίστηκαν για μια ακόμα φορά με συνθήματα περί μνημονίου, κινδυνολογία και μεγαλόστομες εξαγγελίες, χωρίς όμως τίποτα απ’ αυτά να απαντά στην αγωνία του πολίτη για το αύριο.

Σε λίγες ώρες λοιπόν η προεκλογική αυλαία πέφτει επίσημα.

Οι ψηφοφόροι, είδαν, άκουσαν και κρίνουν.

Ένα είναι σίγουρο: Ότι την Κυριακή εμείς αποφασίζουμε!

Και είναι επιτακτική η ανάγκη να αποφασίσουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της γενιάς που έρχεται και όχι στις ανάγκες ή στις μνήμες της γενιάς που φεύγει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ