Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο

FEGGARIΜε ένα ολόγιομο φεγγάρι, τη δεύτερη πανσέληνο μέσα στο μήνα, θα μας αποχαιρετήσει ο Αύγουστος. Και η δεύτερη πανσέληνος θα συνοδευθεί από ένα πλήθος εκδηλώσεων που έχουν ως επίκεντρο τους αρχαιολογικούς χώρους.

Η βραδιά που οργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού έχει τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» και μότο τέσσερις στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου:

«Στρωμένος με φύλλα μαλακού χρυσαφιού

που σαλεύανε λάμποντας πάνω στη θάλασσα,

σπατάλη αμύθητου φωτός ο δρόμος του φεγγαριού.

Μεσάνυχτα, Αύγουστος. Με μεγάλη πανσέληνο».

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Ήπειρο είναι οι ακόλουθες:

– Συναυλία των «Αnema e Core» με μουσικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από τις παραδόσεις των λαών της Μεσογείου, σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών στον Αρχαιολογικό Χώρο ΝΑ Ακρόπολης Κάστρου Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ).

– Μία ημέρα μετά, εκδήλωση με τίτλο: «Τα πολύ παλιά χρόνια στα ‘Ελληνικά’» με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας στην πλατεία του Δ.Δ. Κοπάνης, σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδο Κίνηση Κοπάνης, το Δήμο Δωδώνης και το Τ. Σ. του Δ.Δ. Κοπάνης, στον μη οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο «Ελληνικά» Κοπάνης (νεκροταφείο ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων)

– Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Μανδραγόρας» του Νικολό Μακιαβέλη από το ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι. στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης

– Βραδιά με έντεχνη λαϊκή μουσική (σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας) στον αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου

– Μουσική εκδήλωση στο Ιστορικό Γεφύρι Άρτας

– Συναυλία της ερμηνεύτριας Μόνικα σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στον Αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης

– Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: Ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 24:00 και την 1η Σεπτεμβρίου Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου

– Μουσική Εκδήλωση (συναυλία εγχόρδων) με τη συμμετοχή του Ωδείου Ντάλα, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας – Χώρος μόνιμης έκθεσης ανοικτός για το κοινό (20:00-24:00).

– Ανοικτός χωρίς εκδήλωση (20:00-24:00) ο αρχαιολογικός χώρος Πύργου Ραγίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ