Αυγενάκης: Με μακεδονικό στο Αντάμωμα Βλάχων

augenakis-blaxoi1

Στο Μέτσοβο, στο αντάμωμα των Βλάχων βρέθηκε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης χαιρέτησε την εκδήλωση στην οποία μετέχουν δεκάδες σωματεία από ολόκληρη την χώρα.

«Είστε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας με την χαρακτηριστική συμβολή σας σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο στη νεότερη Ελλάδα. Η συνεισφορά σας σε ιστορικές περιόδους είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως στους εθνικούς αγώνες, την παιδεία, τον αθλητισμό, τις τέχνες».

Το μήνυμα είχε και πολιτικό περιεχόμενο καθώς ο κ. Αυγενάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συμφωνία των Πρεσπών και να καταλογίσει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • augenakis

«Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται κανείς να καταφέρει να σβήσει την Ιστορία μας και να διχάσει την ελληνική κοινωνία.  

Η αποδοχή της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής εθνότητας» συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. 153 υπαίτιοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει προσωπικά την ευθύνης και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες. Ωστόσο, δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο θυμός. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η ανάγκη για ενότητα. Η ΝΔ δεν θα κυρώσει αυτή τη συμφωνία όταν έλθει στη Βουλή. Είναι απαραίτητο να εμπιστευτούμε τις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, μέσα από το Αντάμωμα και τη δράση σας δίνετε το δικό σας μήνυμα ενότητας και προστασίας της πλούσιας εθνικής πολιτιστικής μας παράδοσης. Μπορούμε καλύτερα! Αξίζουμε καλύτερα!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ