Αθ. Κιτσάκος: Η εικόνα στα ΤΕΠ δείχνει κορύφωση της πανδημίας

kitsakos

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο Διευθυντής των ΤΕΠ Αθανάσιος Κιτσάκος τόνισε ότι τα ΤΕΠ αποτελούν το μεγάλο φίλτρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, είναι αυτά που θα δουν πρώτα τους ασθενείς Covid και θα χρειαστεί να τους ξαναδούν.

«Η προηγούμενη εφημερία στο Νοσοκομείο δίνει ένα σήμα ότι φτάσαμε στην κορύφωση. Αυτό όμως θα το επιβεβαιώσουμε στις επόμενες δύο, τρεις εφημερίες», τόνισε.

Ο κ. Κιτσάκος ανέφερε ότι η πανδημία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο με μοναδικό όπλο το εμβόλιο. Κάθε ώρα στην Ευρώπη χάνουν την ζωή τους 106 ασθενείς και στην Ελλάδα κάθε ώρα τρεις άνθρωποι φεύγουν από την ζωή.

«Είναι μία επικίνδυνη νόσος και απευθυνόμενος σε όλους επισημαίνω την ανάγκη να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Ειδικά οι νέοι», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο και τις συζητήσεις που γίνονται ο κ. Κιτσάκος ανέτρεξε στον Ιπποκράτη, τον πατέρα της ιατρικής και στην φράση ««Ωφελέειν, ή μη βλάπτειν» για να τονίσει πως όσο καθυστερεί ο εμβολιασμός τόσο περισσότεροι άνθρωποι χάνουν την μάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ