ΑΤΕ και Δωδώνη στην Επιτροπή Οικονομικών….

BOYLH_EPITROPHΥπουργός Οικονομικών και Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος θα βρεθούν την Παρασκευή ενώπιον των μελών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία προεδρεύει ο Θεσπρωτός βουλευτής Αντώνης Μπέζας προκειμένου να δώσουν στοιχεία για την πώληση της ΑΤΕ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες επί τάπητος θα τεθεί και το ζήτημα της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ήπειρο.

Ύστερα και από σχετικό διάβημα αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης αποφάσισε οι κ. Γ. Στουρνάρας και Γ. Προβόπουλος να παραστούν το μεσημέρι της Παρασκευής στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το «σπάσιμο» της Αγροτικής Τράπεζας σε καλή και κακή ήταν απαραίτητο για «την αντιμετώπιση των χρόνιων δομικών αδυναμιών της τράπεζας που την είχαν καταστήσει μη βιώσιμη», καθώς και ότι βάσει του Μνημονίου το ελληνικό Δημόσιο, που κατείχε το 93% της ΑΤΕ, δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιήσει τις κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μετά το «σπάσιμο» η Δωδώνη όπως και οι υπόλοιπες θυγατρικές έχουν περάσει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και η αλλαγή του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος θεωρείται πλέον θέμα χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ