Άτακτη υποχώρηση για το Επιχειρηματικό Πάρκο

ds_artas1Στην απόσυρση του θέματος που αφορά στην «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την κατάρτιση προκαταρκτικού φακέλου ιδιοκτησιακών, χωρικών και οικονομικών στοιχείων για έκδοση ΚΥΑ του άρθρου 47 του Ν. 3982/2011 για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα» υποχρεώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας μετά από μία (ακόμα) επεισοδιακή συνεδρίαση όπου κυριάρχησε η ένταση και οι υψηλοί τόνοι εκ μέρους των κατοίκων της Τ.Κ. Καλαμιάς οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Δ.Σ. απαιτώντας την απόσυρση του θέματος.

Το θέμα ήταν συνυφασμένο με αυτό που είχε συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου είχε εκφραστεί κατά πλειοψηφία η πρόθεση διάθεσης της δημοτικής έκτασης στη θέση «Λιβάδια» Τ.Κ. Καλαμιάς προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης ΚΥΑ για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου. Απόφαση την οποία οι κάτοικοι της Καλαμιάς διεμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθεί, όντας κάθετα αντίθετοι με την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης. Η ατμόσφαιρα ήταν και χθες ηλεκτρισμένη, από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τσιρογιάννης διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Επιστρέφοντας και πάλι στην αίθουσα, οι κάτοικοι εμφανίζονταν ανυποχώρητοι, απαιτώντας την απόσυρση του θέματος και απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε κατάληψη της αίθουσας του Δ.Σ. και ότι θα φτάσουν «στα άκρα». Κάτω από την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και την κλιμακούμενη ένταση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τσιρογιάννης πρότεινε την απόσυρση του θέματος λόγω του κλίματος που διαμορφώθηκε και που δεν επέτρεπε την συνέχιση της διαδικασίας και τη λήψη απόφασης. Η πρόταση βρήκε σύμφωνο και τον Δήμαρχο κ. Παπαλέξη ο οποίος ανέφερε: «Η προσπάθεια έχει γίνει.

Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας θεωρώντας ότι είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το κοινό καλό. Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις δύσκολες πολλές φορές, γιατί δεν είμαστε μόνο να παίρνουμε αποφάσεις για να μαζεύουμε τα σκουπίδια. Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις που θα σηματοδοτήσουν και θα σημαδέψουν το μέλλον της περιοχής δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη. Παρ’ όλα αυτά απόψε διαμορφώθηκε μια κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε από πλευράς του Δήμου σε ψηφοφορία». Κατόπιν των παραπάνω το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την απόσυρση του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ