Άστεγος ο εθελοντισμός!

etelontes

Εθελοντές άστεγοι. Αυτό συνέβη στην Ηγουμενίτσα με την εθελοντική ομάδα  ‘’Ολοι μαζί μπορούμε‘’.

Η ομάδα είχε συσταθεί πριν από τρία χρόνια και στεγαζόταν στο κτήριο της  πρώην Μαθητικής Εστίας.  Πριν απο λίγες ημέρες ξεκινησαν οι εργασίες για την ανακαίνιση του κτιρίου και δυστυχώς από την αρμόδια αρχή δεν παραχώρησε κάποιον άλλο χώρο  προκείμενου να φιλοξενηθεί η ομάδα των εθελοντών.

Την τριετία που πέρασε η εθελοντική  ομάδα διαχειρίστηκε πάνω από 10.000 είδη ( ρούχα, παιχνίδια, παιδικά έπιπλα κλπ) και τα προώθησε σε οικογένειες και πρόσωπα που είχαν ανάγκη, στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί οτι η εθελοντική ομάδα  είχε συνδράμει σημαντικά  στις πλημμύρες της Μάνδρας και είχε αποστείλει με φορτηγό, πλήρη ρουχισμό και ότι ήταν απαραίτητο για μια οικογένεια στο Αίγιο, στο χαμόγελο του παιδιού  στην Κέρκυρα αλλά και πρόσφατα στη πόλη της Ηγουμενίτσας.

 «Όλοι μαζί μπορούμε – Εθελοντική Ομάδα» δεν χρειάζεται να έχεις πολύ χρόνο. Χρειάζεται να έχεις… πολλή καρδιά, λένε οι εθελοντές προσπαθώντας να βρουν απάντηση στους λόγους και τις αιτίες που τους άφησαν άστεγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ